Başaran: Binamızı yağma ve talan zihniyetiyle bastılar

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Acar Başaran, "Sancaktepe binamızı yağma ve talan zihniyeti ile bastılar. HDP’nin, böylesi yabani saldırılarla yıkılamayacağı 24 Haziran seçim sonuçlarından anlaşılmalıdır" dedi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Sancaktepe binalarına dönük saldırıya ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'BÖYLE SALDIRILARLA YIKILMAYIZ'

Başaran'ın açıklaması şöyle:

"HDP’ye yönelik 2015’ten bugüne aralıksız devam eden saldırıların bir yenisi Sancaktepe ilçe örgütümüze karşı gerçekleşmiştir. Özel harekat güçlerinin talan ettiği ve ırkçı yazılamalar bıraktığı baskının ardından İlçe Eşbaşkanımız İlknur Yusufoğlu ile HDP İstanbul İl Yöneticimiz Nevzat Kılıç‘ın da aralarında bulunduğu 16 arkadaşımız gözaltına alınmıştır.

Talan ve linç grubu gibi hareket eden kolluk güçleri ilçe binasını kullanılamaz hale getirmiş, müzik enstrümanlarına dahi zarar vermiştir. Halihazırda beş binin üzerinde üyesi, yöneticisi, belediye başkanı, il ve ilçe eşbaşkanları, milletvekilleri cezaevinde bulunan HDP’nin, böylesi yabani saldırılarla yıkılamayacağı 24 Haziran seçim sonuçlarından anlaşılmalıdır.

Anlamamakta ısrarcı olan hükümet yetkililerine, demokratik ve haklı mücadelemizi devam ettirerek cevap vereceğiz. Kolluk güçlerini ilkel zihniyetten ayrılmaya, İçişleri Bakanı’nı hukuk ilkelerini hatırlayan medeni bir çizgiye dönmeye davet ediyoruz."