Başkale’de askeri cismin ağır yaraladığı çocuğun durumu kritik

Van’ın Başkale ilçesinde askeri bir cismin patlaması sonucu ağır yaralanan H.E’nin hayati tehlikesi sürüyor.

Patlama 26 Temmuz günü Doğu Kürdistan ile sınırı olan Kiratî Mahallesi’nde yaşandı. 12 yaşındaki H.E. koyunlarını otlatmak için meraya götürdüğünde askeri bir cisim patladı.

Askeri alana kısa mesafede meydana gelen patlamada ağır yaralanan H.E, çevredeki halk tarafından Başkale Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

H.E ilk müdahalenin ardından Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi’ne sevk edildi.

H.E., kafasındaki şarapnel parçalarının çıkarılması için, hastaneye kaldırıldığı günü ameliyat edildi. Altı saati aşkın devam eden ameliyat sonrası bazı şarapnel parçalarının alındığı bildirildi.

H.E., daha sonra yoğum bakım servisine alınırken, sağ ve sol kolu ile yüzünde derin yaralar oluşan çocuğun hayati tehlikesi sürüyor.

Patlamanın meydana geldiği gün Mezopotamya Ajansı’na konuşan baba Hanifi Eryılmaz, çocuğunun bir bileğinin koptuğunu, sağ bacak ve yüzünde ağır yaraların olduğunu belirtmişti.

Oğlunun uzun bir süre yaralı bir şekilde tarlada kaldığını sözlerine ekleyen Eryılmaz, “Bu olay, askeri kışlanın yanı başında yaşanmasına rağmen kimse müdahale etmemiş. Oğlumun durumu şu an çok ağır” demişti.