Bayındır: Kürtler haklarını elde etmeden mücadeleye son vermeyecek

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt sorununun çözümünde Abdullah Öcalan’ın rolüne vurgu yaparak, “Gün artık çözüm, özgürlük günüdür. Kürtler haklarını eline almadan mücadeleye son vermeyecek” dedi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) öncülüğünde düzenlenen aile buluşması, Kaplan Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Etkinliğe aileler, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yöneticileri ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 

Salona “Dem dema xwedî derketina nirxan ê” (Şimdi kendi değerlerine sahip çıkma zamanı) pankartı asılırken, salondan sık sık “Bijî berxwedana zindana” (Yaşasın zindan direnişi) sloganları yükseldi.

‘ZULME BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 50 yıllık mücadele sonucunda elde edilen değerlere sahip çıkacaklarını belirtti. Bayındır, “Bu inanç ve güçle topraklarımızı, Kurdistan’ı ve dilimizi koruyacağız. Abdullah Öcalan’ın öncülüğünde, statü sahibi olacağız. İşgalci güçler bizi değerlerimizden ayırmak istiyor ama şunu iyi bilsinler ki; bu mücadele özgür oluncaya kadar devam edecek” dedi.

‘MÜCADELEYE DEVAM’

Bayındır, Kürtlerin dört parçada mülteci durumunda olduğunu belirterek, “Kürt halkı haklarını ve kendini yönetme hakkını alacak. Türkiye, buna engel olmaya çalışıyor, ancak bu mücadeleye tanklar ve toplarla karşı koysalar da boyun eğecek tek bir Kürt bile yok. Bu mücadeleye son damla kanımıza kadar devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

‘ÇÖZÜMÜN ADRESİ ABDULLAH ÖCALAN’

Kürt sorununun çözümünün Abdullah Öcalan’da olduğunu vurgulayan Bayındır, “Kürt sorununun çözümü İmralı adasındaki Sayın Abdullah Öcalan’dır” vurgusunda bulundu. 

Bayındır, “Kürt halkı bu zamana kadar ağır bedeller ödedi, bundan sonra da size boyun eğmeyecek. Çünkü Kürtler kendilerini, dillerini, topraklarını çok iyi tanıyor irade ve önder sahibidir. Gün artık çözüm, özgürlük günüdür. Kürtler haklarını eline almadan mücadeleye son vermeyecek. Kadınlar, gençler ve bütün kurumlarımızla mücadelemizi daha da büyüteceğiz.” diye ekledi. 

Buluşma, ailelerin yaşadıkları sorunlar ve çözüm önerilerinin tartışılmasıyla sona erdi.