Beçet'in mektubu Newroz alanında okundu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmak için fedai eylem gerçekleştiren kadın tutsak Ayten Beçet'in eylem öncesinde kaleme aldığı mektup İstanbul'da Newroz alanında okundu.

23 Mart günü sabaha karşı saat 05:00 sıralarında Gebze Cezaevinde fedai bir eylem gerçekleştiren Beçet mektubunda “bir adım atmak için ilk defa kendimi bu kadar özgür hissediyorum” ifadelerini kullandı. 
 
Beçet’in mektubu şöyle: “Sürece doğru nasıl cevap olunur diye arayışa girdiğim günlerde 17 Mart 2019'da Heval Zülküf Gezen bana ne olursa olsun nasıl doğru temelde sürece cevap olunabileceğini ve özgürleşmek isteyen insanın özgürleşmek ve tecridi kırmak için hiç bir şey önüne engel olamayacağını gösterdi. Önderliğe verdiğim sözle ve bunun farkındalığıyla bu hamleye katılım yaptım. Şahsımda tüm Kürt halkını, Botan ve metropol halkını daha güçlü ve bilinçli bu hamleye kattım. Heval Zülküf şahsında arınıp tecridi kırmak için seslerini daha da yükseltmeliler. Bir adım atmak için ilk defa kendimi bu kadar özgür hissediyorum. Beynim ve ruhumla önderlik ile buluşmanın heyecanıyla daha anlamlı ve onurlu bir yaşamla komutanım Heval Zülküf Gezen'in bize miras bıraktığı bu direniş çemberini büyüterek sürece cevap olmanın inancıyla.  

Bijî berxedana zindana

Kahrolsun uluslararası komplo ve tecrit 

Devrimci selam ve saygılar… 

Ayten Beçet”