Bedlîs halkı iradesine sahip çıkacak

DEM Parti Bedlîs İl Eşbaşkanı Fikret Birlik, Bedlîs halkının her zaman iradesine sahip çıktığını, aynı sahiplenmeyi yerel seçimlerinde de göstereceğini söyledi.

Dem Parti Wan İl Seçim Komisyonu Sözcüsü Delil Aksoy, Wan halkının, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde iradesini tanımayan kayyumlara gereken cevabı vereceğini söyledi. 

Wan, Bedlîs ve Colemêrg kentlerinde DEM Parti’ye yoğun aday adayı başvurusu yapıldı. Serhat Bölgesi’nin en büyük kenti olan Wan’da belediye eşbaşkanlığına ve belediye meclis üyeliğine yoğun başvuru yapıldı. Yine Serhed'in diğer önemli kentleri olan Bedlîs ve Colemêrg’te de DEM Parti’ye yoğun aday adayı başvurusu yapıldı.

GASPÇI KAYYUMLARA DERS

Dem Parti Wan İl Seçim Komisyonu Sözcüsü Delil Aksoy, DEM Parti’ye yoğun ilgi ve sahiplenmeden dolayı Wan halkına teşekkür ederek, halkın bu süreçte partilerine sahip çıktığını söyledi. Bu gaspçı ve halkın iradesini tanımayan kayyumlara bir ders vermek amacıyla tüm Wan halkının gerçekten büyük bir özveriyle başvuruda bulunduğunu söyleyen Aksoy, “105 kadın aday adayı başvuru sayısı var. Bunun 65'i ilçe ve il belediye eşbaşkanlığına, 68’i de belediye meclis üyeliğine başvuru var. Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığına üç kadın arkadaşımız başvuru yaptı. Erkek arkadaşlarımızdan da toplam 706 başvuru yaptı. Bu 706 kişiden 405 kişi ilçe belediye meclis üyeliğine, 135 kişi de ilçe belediye eşbaşkanlığına başvuru da bulundu. 9 arkadaşımız da büyükşehir belediye eşbaşkanlığına başvuruda bulundu” dedi.

HALKIN ADAYI, BİZİM ADAYIMIZDIR

DEM Parti’nin halkın partisi olduğunu, çok büyük emeklerle ve sıkıntılarla bugüne geldiğini ifade eden Aksoy, şöyle konuştu: “Tüm aday adaylarımız, partimizin verdiği emek ve bedelleri göz önüne alarak çalışma yürütsün. 13 Ocak’ta sandıkları halkımızın önüne koyacağız. Biz baştan belirtmiştik, bugün de belirtiyoruz; halkımızın seçtiği adaylar, bizim adaylarımızdır. Bu konuda hiçbir zaman taviz vermedik, vermeyeceğiz. Halkımızın talebi, buydu. Biz de bunu yerine getireceğiz. Bu sandıklarda hem belediye meclis üyelerini hem de belediye eşbaşkanlarını seçecekler. Bu konuda biz halka söz vermişiz. Halkımızın seçtiği aday, bizim adayımızdır. Başarı halkımızındır.”

HALK, DEM PARTİ’YE BÜYÜK DESTEK VERİYOR

Bedlîs ve ilçelerine DEM Parti’ye yoğun aday adayı başvurusu olduğunu belirten DEM Parti Bedlîs İl Eşbaşkanı Fikret Birlik ise şunları söyledi: “Kadınların yoğun ilgi gösterdiği belediye eşbaşkanlığına ve meclis üyeliğine 118 kişi aday adayı başvurusunda bulundu. Bitlis, DEM Parti için önemli bir kent. DEM Parti, genel seçimlerdeki başarıyı 31 Mart seçimlerinde de gösterecek. Bitlis halkı, DEM Parti’ye büyük destek veriyor. İktidarın tüm oyunlarına rağmen Bitlis halkı her zaman iradesine sahip çıkmıştır. 31 Mart Yerel Seçimleri’ne ilişkin halkımız DEM Parti’ye ilgisini yoğun olarak görüyoruz. Halkımızın desteğiyle Bitlis’te büyük başarı elde edeceğiz.” 

YEREL SEÇİMLERDE DE AYNI DESTEK

Kurdistan’ın önemli kentlerinden biri de Colemêrg. Genel seçimlerde iktidarın taşımalı seçmen oyunu ve baskına rağmen Colemêrg halkı milletvekili seçimin büyük başarı elde ederek, üç milletvekilinin üçünü de almayı başardı. Colemêrg, yerel seçimlerde de aynı başarı almayı hedefliyor. Colemêrg ve ilçelerine 47 kişi belediye eşbaşkanlığı, 80 kişi il genel meclis üyeliği, 130 kişi de belediye meclis üyeliği için başvurdu.