DEM Partili belediye eşbaşkanları: Halk belediyeciliği uygulanacak

Mazbatalarını alan belediye eşbaşkanları, halkla birlikte belediyeye geçti. Eşbaşkanlar, "Halk belediyeciliği uygulanacak" mesajını verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) belediye eşbaşkanları, mazbatalarını aldı ve halkla birlikte belediyeye girdi.

SÊRT

Gaspçı kayyumla yönetilen Sêrt Belediyesi’ni taşımalı seçmene karşı rekor bir farkla kazanan Sofya Alağaş ve Mehmet Kaysi, mazbatalarını aldı.

Eşbaşkanlar, belediye meclis üyeleri, DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Sarıtaş Erdoğan, DEM Parti Sêrt il eşbaşkanlarının da yer aldığı heyetle birlikte belediye binasına geçti.

Sêrt Belediye eşbaşkanları, mazbatalarını görevi gasp edilen Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık’tan aldı.

Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, Sêrt halkının büyük bir emek vererek, iradesine sahip çıktığını vurguladı. Bundan sonraki süreçte yarım kalan projeleri hayata geçirmek ve Sêrt’i geliştirmek için çalışacaklarını belirten Sofya Alağaş, “Bu belediye halkın belediyesi. Halkın hizmetinde olacak. Bireylerin değil, kentin hizmetinde olacak. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Halk görevini yerine getirdi, iradesine sahip çıktı. Şimdi sıra bizde. Üzerimize düşeni yerine getirip, Sêrt’e hizmet edeceğiz. Bize oy veren, vermeyen herkese hizmet edeceğiz. Sêrt halkı hizmeti hak ediyor. Yıllardır Sêrt halkı yalnız bırakılıyor. Sêrt’e en güzel hizmeti sunmak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Eşbaşkan Mehmet Kaysi de, “Sêrt devrim yaptı, devrim sırası biz seçilmişlerde” dedi. Belediye kapısının 7 yıldır halka kapalı olduğuna dikkat çeken Kaysi, “Bu kapı herkese açık olacak” dedi.

MÊRDÎN  

DEM Parti’nin kazandığı Artuklu Belediyesi eşbaşkanları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker, yüzlerce kişiyle birlikte davul ve zurna eşliğinde belediye binasına yürüdü. Mêrdîn Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk’ün eşlik ettiği kitleyi, belediye binasına girişte belediye personelleri karşıladı.

Belediye Eşbaşkanı Münevver Ölker, halk belediyeciliği için geldiklerini belirterek, “Eşit temsiliyet çerçevesinde tüm halklarımıza hizmet etmeye varız ve var olacağız” dedi. Eşbaşkan Ali Amak da demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigma anlayışıyla hizmet edeceklerini belirtti.

Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk de şeffaf bir politika izleyeceklerini belirterek, liyakat sahibi olan kadrolarla yollarına devam edeceklerini söyledi.