Belediyeler önünde nöbet 2’nci gününde

Colemêrg Belediyesi’ne kayyum darbesi sonrası DEM Partili belediyeler önünde başlatılan nöbet eylemi ikinci gününde devam ediyor.

KAYYUMA KARŞI NÖBET EYLEMLERİ

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partili (DEM Parti) Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alındıktan sonra tutuklanması ve yerine kayyum atanmasına karşı Kurdistan'da belediyeler önünde nöbet eylemi başlatıldı. Dün başlayan eylem bugün de devam etti.  

AMED 

Amed Büyükşehir ve 13 ilçe belediyesi önünde nöbet eylemleri ikinci gününde. Eylemlere belediye eşbaşkanları, meclis üyeleri ile çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi de katıldı. Tüm belediyelerde binalara Kürtçe ve Türkçe “Belediyeler bizimdir, gaspa izin vermeyeceğiz” pankartı asıldı.  

Sûr ilçesinde tutulan nöbete dengbêjler de katıldı. “Colemêrg ya me ye” sloganı atan kitle, dengbêjlerin seslendirdiği kilamlarla nöbet eylemini sürdürüyor. 

SÊRT 

Sêrt Belediyesi önünde 2 gündür nöbet tutulan alanda “Belediyeler bizimdir. Gaspa izin vermeyeceğiz” ve “Halk iradesi gasp edilemez. Kayyuma hayır” pankartları açıldı. Çok sayıda kişi, kayyum kararını alkış, zılgıt ve sloganlarla protesto etti. Misirc (Kurtalan) ve Hawêl’e (Baykan) bağlı Ziyaret Belde Belediyesi’nde de nöbet eylemi başlatıldı. 

ÊLIH

Êlih Belediyesi önünde siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı eylemde de “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı. Türk polisi, belediye kapısı önünde oturan kitleyi ablukaya aldı. Kitle, “Kayyumlar gidecek, halklar gelecek” ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

Polisler, gazetecileri çemberin dışına çıkararak görüntü almasını engelledi. Polisin, gazetecilere müdahalesi de “Özgür basın susturulamaz” sloganlarıyla protesto edildi.