Belediyelere ziyaretler iki koldan sürüyor

DEM Parti Eş Genel Başkanları, bayramın 3’üncü günü Şirnex ve Mûş belediyelerini ziyaret etti. Kayyumların yarattığı tahribatlara dikkat çeken eşbaşkanlar, kıt imkanlara rağmen halka hizmet üreteceklerini kaydetti.

DEM PARTİ EŞBAŞKANLARI BELEDİYELERİ ZİYARET EDİYOR

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’nın Kurban Bayramı'nın 3'üncü gününde belediye ziyaretlerini sürdürdü. Tülay Hatimoğlulları Şirnex’te, Bakırhan ise Mûş'ta belediyeleri ziyaret etti.

Tülay Hatimoğulları ve beraberindekiler, ilk olarak Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) Belediyesi'ni ziyaret ettikten sonra Şirnex’ın Hezex (İdil) ilçesine, oradan da Hezex ilçesine bağlı Deşta Darê (Sırtköy) Belde Belediyesi’ne geçerek, halkla bayramlaştı. Karşılamalarda sık sık “Jin Jiyan Azadî” sloganı atıldı. 

‘AKP’NİN NORMALLEŞME MUMU SÖNDÜ’

Heyet, buradan Cizîr (Cizre) Belediyesi'ne geçti. Belediye binasında halkla bayramlaşan Tülay Hatimoğulları, Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesine değinerek, "Bayram günlerinde bile hem belediyelerimizin olduğu hem de olmadığı her yerde kayyıma karşı direnişimizi en güçlü bir biçimde sürdürmeye devam ediyoruz" dedi.  

AKP’li Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “normalleşme” sözlerine değinen Tülay Hatimoğulları, "AKP iktidarı, seçimden sonra bir normalleşmeden söz etmeye başladı. Normalleşme dedikleri şey asla gerçekleşmiyor ve gerçekleşmeyecek. Normalleşme Kürtlerin seçme ve seçilme hakkının gaspıyla son bulmuştur. Sınırı orası olmuştur. AKP’nin normalleşme siyasetinin mumu Hakkari’de sönmüştür. Biz de buna karşı demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. 

‘BU KADARI DA OLMAZ DEDİRTECEK KÖTÜLÜKLERE İMZA ATMIŞLAR’

Kayyumların yarattığı tahribatlara dikkati çeken Tülay Hatimoğulları, "Bu kadar kötülük ve çürümüşlük olmaz dedirtecek kadar kötülüklere imza atmışlar. Belediyeye ait taşınmazların çoğunluğunu bakanlıklara vermişler, bazı yerlerde araçların tekerleklerini sökmüşler, bazı yerlerde de araçların depolarına su katmışlar” dedi. 

Tüm bunlara rağmen halka hizmet üreteceklerini kaydeden Tülay Hatimoğulları, son olarak Silopiya (Silopi) ve Şirnex merkeze bağlı Gundikê Melê (Balveren) Belde belediyelerini ziyaret ederek halkla bayramlaştı.

BAKIRHAN: MÛŞ HAKETTİĞİ HİZMETE KAVUŞACAK

Tuncer Bakırhan ve beraberindekiler ise, Mûş merkez, Milazgir (Malazgirt), Gimgim (Varto) ve Kop (Bulanık) belediyeleri ile Bedlîs’in Ovakışla Belde Belediyesi'ni ziyaret etti. Kent vekilleri ile çok sayıda partili de Bakırhan'a eşlik etti. 

Mûş Belediyesi’nde konuşan Bakırhan, "Muş'un bizim yüreğimizde her zaman çok özel bir yeri vardı. Çünkü hiçbir zaman  bir hizmet görmedi. Halkımız hizmete aç bir şekilde hizmet bekledi" dedi. 

Tozlu yollar, toplanmayan çöpler, barınma ve işsizlik gibi sorunların olduğuna dikkati çeken Bakırhan, "Kadınlar için bugüne kadar ciddi bir hizmet üretilmemiş. Mûş Belediyesi’nin olanakları bir aileye, parti yanlısına peşkeş çekilmiş. Mûş Belediyesinin borcu Mersin, Adana gibi büyükşehirlerle yarışacak düzeydedir. Dolayısıyla Mûş hak ettiği hizmete sonunda kavuşacak. Buradan tekrar eş başkanlarımızı kutluyorum. Bütün Mûş halkına hizmet veren bir anlayışla hizmet edeceğiz" diye konuştu.