Bêrecûk Belediyesi önünde kadınlardan Begit’e istifa çağrısı

Riha'nın Bêrecûk (Birecik) ilçesinde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) seçilen, ancak parti ve seçmenlere ihanet ederek 29 Nisan’da partiden istifa eden Mehmet Begit'e yönelik tepkiler sürüyor.

DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Riha il ve ilçe kadın meclisleri ile Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, Bêrecûk Belediyesi önünde bir araya gelerek Begit'e "Utançla anılmak istemiyorsan istifa et" çağrısında bulundu.

Eyleme, DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan ve bölgedeki il ve ilçe belediye kadın eşbaşkanları katıldı. 

Protesto sırasında "İrade gaspına hayır. Begit, onurun şerefin varsa istifa et", "İnsan her şeyini satar kendini satmaz. Begit istifa et" pankartları açıldı. Ayrıca, "Bizim derdimiz Birecik, senin derdin rant", "Hırsızlığa prim yok, istifa et" yazılı dövizler dikkat çekti.

Bêrecûk Belediyesi Eşbaşkanı Berivan İlkaya Manas, "Hırsıza ve ihanete geçit vermeyeceğiz. Haklı mücadelemiz zafere ulaşana dek burada olacağız. Bu halk, kendi iradesine ve partisine sonuna kadar sahip çıkacaktır" açıklamasında bulundu. 

Berivan İlkaya Manas, "Bu belediye halkındır, halkın iradesidir. Onurlu davran ve istifa et" çağrısında bulunarak, eşbaşkanlık, şeffaf ve halkçı yönetim ilkelerini reddeden ve verdiği sözleri tutmayan birinin bu halkla ve meclis üyelerimizle yol yürüyemeyeceğini vurguladı. 

Berivan İlkaya Manas ayrıca,  "Bu halkı çetevari tavrınızla, söylemlerinizle yıldıramazsınız. Bu halkın hafızasında utançla anılmak istemiyorsan istifa et" dedi.

DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, Begit’e istifa çağrısını yineledi. Begit’in tavrının partilerinin halkçı belediyecilik anlayışını hedef aldığını belirten Adalet Kaya, "Bu kabul edilemez. Bu, tüm Kürdistan ve Türkiye halkları tarafından görülmüştür. Begit, meclis üyesi arkadaşlarımıza rüşvet teklif edip, şantaj uygulayarak onursuzluk yolu açmak istemiştir. Ama arkadaşlarımız hem onuruna hem halkın iradesine sahip çıkmıştır" şeklinde konuştu. 

Adalet Kaya, DEM Parti Kadın Meclisi olarak Bêrecûk halkının iradesine sahip çıkacaklarını belirterek şöyle noktaladı: "Sadece Bêrecûk halkı değil tüm Kürt halkı olarak gözümüz kulağımız burada. Bu ihaneti utançla anıyoruz. Begit ve beraberindekilere sesleniyoruz, derhal istifa edin. Sizin yolsuzluğunuza, hırsızlığınıza asla müsaade etmeyeceğiz."