Berlin’de tecride karşı eylem üçüncü gününde son buldu

Almanya’nın başkenti Berlin’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için açılan çadır eylemi üçüncü gününde sona erdi.

Dest Dan Kadın Meclisi ve Özgür Kurdistanlılar Meclisi (Nav Berlin), küresel çapta başlatılan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm“ hamlesi kapsamında Alexanderplatz meydanında enformasyon standı ile devam etti.

Bir çok dilde yazılan “Öcalan’a Özgürlük “ pankartının açıldığı standta bildiriler dağıtıldı. Eylemciler bildirilerini Weihnachtsmarktlarda (Noel Marketleri) ziyaretçilere dağıttı.

Eylemin son gününde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecride ilişkin Nav Berlin Eşbaşkanı Hüseyin Yılmaz değerlendirmede bulundu. Hüseyin Yılmaz, “3 yıla yakın bir süredir Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde mutlak tecrit sistemi vardır. Bu tecrit kırılmadan “demokrasi “ mücadelesinin olanağı yoktur. Türkiye’de veya yurtdışında bu tecridi kırmak için demokratik hakkımız olan eylem ve etkinlikler düzenlemeden, bir çaba içerisinde girmeden demokrasi mücadelesini geliştirilmesinden bahsedemeyiz” dedi.

Tecrit kırılana dek eylemselliklerin devam edileceğine vurgu yapan Yılmaz, “başta Kürt halkı olarak demokrasiden yana olan, ezilmiş ve ötekileştirilmiş herkesin tecride karşı duruş sergilemesi gerekiyor. Bu eksende çalışmaların yapılması ve tecridi kırarak Sayın Öcalan ile diyalog gelişmesi noktasında çalışmalarımıza devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.