Berlin'deki açlık grevi eylemcilerinden Kobanê'ye mesaj!

Berlin'deki açlık grevi eylemcilerinden Kobanê'ye mesaj!

DAİŞ çetelerinin saldırısı altında olan Kobanê kentine destek vermek amacıyla Almanya'nın başkenti Berlin'de başlatılan açlık grevi eylemi bugün beşinci gününe girdi. Taleplerini ANF'ye anlatan açlık grevi eylemcileri "Kobanê direnişi sürdüğü sürece biz de eylemimizi sürdüreceğiz" diye konuştular.

Almanya Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM)'in çağrısı üzerine DAİŞ çetelerinin Kobanê kentine yönelik saldırılarına dikkat çekmek için Berlin'in “Potsdamer Platz” meydanında devam eden açlık grevi eylemi bugün beşinci gününde girdi. Berlin'in yanı sıra Almanya'nın kuzey ve doğusundan çok sayıda Kürdistanlı eylemlerini büyük bir moralle sürdürüyor.

ANF'ye konuşan açlık grevi eylemcileri Kobanê için günlerce aralıksız bir şekilde her türlü eylemi sürdürmeye hazır olduklarını söylüyor. Bazı eylemciler taleplerini ve Kobanê direnişine ilişkin görüşleri şöyle dile getirdiler:

Azize (Bremen): Evlerimize, ülkemize saldırıyorlar, bebeklerimizi, kadınlarımızı öldürüyorlar. Kimsenin hakkında gözümüz yok, sadece hakkımızı istiyoruz. Gözü dönmüş çeteler Kobanê'ye saldırıyor, burada  öyle oturup seyirci olamayız. Bütün halkımız Kobanê'yi korumak için oraya gitmeli. Herkes Kobanê'nin hawarına (yardım çığlığına) gitmeli.

Yüksel Sözer (Berlin): Halkımızın üzerinde çok yoğun bir savaş var. Eğer bugün buna sesimizi çıkartmasak yarın hiç bir şeyimiz kalmaz. İnsanlarımız öldürülmeden halkımız sokağa çıkmalı. Katliamdan sonra sokağa çıkmanın pek biri önemi yoktur. Katliamlara sessiz kalıp evimizde oturamayız. Burada meydanda eylemdeyken Almanlar ve kurumları gelip eylemimizi soruyor. Fakat burada Berlin'de yaşayan Kürtlere bir eleştirim var; insanlarımız dışarıdan buraya gelip açlık grevine girmişler, fakat halkımızı burada gerekli ilgiyi göstermiyor.

Aydın Erik (Oldenburg): Tarihi günler geçiriyoruz, bütün halkların tarihinde böyle günler olmuştur. Nasıl ki Alman askerleri Stalingrad'ı geçemediyse, bu çeteler de Kobanê'yi geçmemeli. Aslında biz Kürtlerin Kürtten başka dostu yok. Bu yüzden halkımızdan daha fazla duyarlılık istiyoruz. Bir güç olduğumuz da herkes bizi dikkate alacaktır.

Botan Şirnexî (Berlin): Kobanê'nin çığlığını dünyaya duyurmak için buradayız. Kobanê'deki mücadeleyi dünyaya tanıtmak Avrupa'da yaşayan halkımızın boynunun borcu olmalı. Eylemin başladığı ilk günden beri açlık grevindeyim. Kobanê için olumlu gelişmeler yaşanana kadar eylemimiz sürecektir. 11 yıldır Berlin'de yaşıyorum ve bütün eylemlere de aktif şekilde katılıyorum, fakat ilk kez Almanların ve kurumlarının bu kadar bize ilgi gösterdiğini görüyorum.

Şemsettin Ferho (Berlin): Kobanê için buradayız, eylemimizin yanı sıra Almanlarla da diplomasi görüşmeleri yapıyoruz. Bizi olumlu karşılıyorlar. Uluslararası güçlerin etkili hava saldırısını yapmasını istiyoruz. Ayrıca Türk devleti bu çetelere bu kadar yardım yapmasaydı, onlar bu kadar ilerleyemezlerdi. Fakat Şengal gibi olmayacağını düşünüyurum, çünkü Kobanê'de YPG büyük bir direniş sergiliyor, kalbimiz hep orada.

Roza Mirza (Berlin): Şengalliliyim ve iki yıldır Berlin'de yaşıyorum. Bugün beşinci gündür eylemdeyim, yeni bir Şengal katliamının yaşanmaması için açlık grevine girdim. Bütün insan olan, vicdanlı olan herkesin ayağa kalkması gereken bir gündür. Çetelerin Kürtlerin kanında boğmanın zamanı gelmiştir. Dünyanın da sesimizi duyduğumuza inanıyorum.

Ferhad Kobanê (Hamburg): Kobanêliyim ve Kobanê'deki direnişe destek vermek için buradayım. Hemen her gün eylemimizin yanı sıra görüşmeler ve yürüyüşler yaptık. Her yerde ilgi görüyoruz, bu olumludur. Kobanê direnişi sürdükçe biz de bu eylemimizi sürdüreceğiz. Kobanê Kürtlerin direniş kalesidir.

Fatma Sağ (Aurich): Hezexliyim, Kobanê için burada beşinci gündür açlık grevindeyim. Çalıştığım iş yerinden izin alıp buraya geldim, gerekirse bütün yıllık iznimi de kullanırım ve Kobanê için gece gündüz eylemlere katılırım. Çünkü Kobanê giderse bütün Kürdistan da gidecektir. Daha genç olmadan, yarın olmadan ayağa kalkmalıyız. Bütün dünya bugün neler yaşandığını görüyor. Fakat hala dünya yardım elini uzatmış değil.

BERLİN'DE KİTLESEL YÜRÜYÜŞ

Açlık grevine katılan eylemcilerin bir bölümü dün gece boyunca “Potsdamer Platz” meydanında nöbet eylemini sürdürdü. Eylemciler şu anda Berlin'in bir diğer merkezi "Alexenderplatz" meydanına doğru kitlesel yürüyüşe öncülük ediyor.