Birçok kentte ‘Özgürlüğe Ses Ver’ eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununun çözümü amacıyla düzenlenen "Özgürlüğe Ses Ver" etkinlikleri, Mersin ve İstanbul'da gerçekleştirildi. İstanbul'daki eylemde birçok kişi gözaltına alındı.

MERSİN

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin İl Örgütü, Toroslar ilçesindeki 68’liler Barış Ormanı'nda bir halk buluşması düzenledi. Etkinliğe, DEM Parti Êlih Milletvekili Zeynep Oduncu ile çok sayıda kişi katıldı. Buluşmada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlüğüne dair değerlendirmeleri okundu.

DEM Partili Oduncu, Abdullah Öcalan ve cezaevindeki tutsaklar üzerindeki tecridin kaldırılması için etkinliklerin devam etmesi gerektiğini vurgulayarak, "Barışın gelmesi için Öcalan'ın özgürlüğü sağlanmalıdır. Bu kampanyaların sıklaşması ve fikirlerin yayılması gerekiyor" dedi.

İSTANBUL

İstanbul'da tutsak yakınları, Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde “Özgürlüğe Ses Ver” eylemi yapmak istedi. DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli'nin de aralarında bulunduğu grup, polis tarafından engellendi. DEM Partili Zübeyde İnce, polislere "Size talimat verenlerin hepsi şimdi çetelerle anılıyor" diye tepki gösterdi.

Polislerin abluka altına aldığı grup, sık sık "Bijî berxwedana zindanan" sloganı attı. Çok sayıda kişi gözaltına alınarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltına alınanlar arasında DEM Parti İl Eşbaşkanı Murat Kalmaz da bulunuyordu. Ayrıca, polisler gazetecilerin görüntü almasını engelledi.

OKUMA ETKİNLİĞİ

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Beyoğlu’ndaki Mezopotamya Kültür Merkezi’nde (MKM) "Toplumsal sorunlara karşı ne yapmalı" başlığıyla bir okuma etkinliği düzenledi. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde hayatını kaybedenlerin anısına yapılan saygı duruşunun ardından konuşan TJA aktivisti Dilan Geyik, Marmara ayağının İstanbul’da başladığını ve birçok yerde devam edeceğini belirtti.

Dilan Geyik, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinerek, "Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü istiyoruz çünkü fikirleri zaten bizimle, mücadelemizi diri tutan ve yükselten de budur” dedi. 

Etkinlik kapsamında "Özgür eş yaşam" ve "Sosyalist olmak öncelikle eş yaşamda özgürlük düzeyi tutturmakla gerçekleşebilir" başlıklarında okumalar yapıldı ve bu konular üzerinde tartışmalar yürütüldü.