GÖRÜNTÜLÜ

CÎK Genel Başkanı: Kürt halkı Önderliği için mücadele etmeli

CÎK Genel Başkanı Mele Şevket Çakır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkı için ağır bedeller ödediğini belirterek, Kürt halkını tüm alanlarda mücadele etmeye çağırdı.

İMRALI TECRİDİ

Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) Genel Başkanı Mele Şevket Çakır ve Kurdistan Çağdaş ve Yenilikçi İslam Hareketi Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamama durumunu, cezaevlerinde devam eden direnişi ve Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını ANF’ye değerlendirdi.


Mele Şevket Çakır, Türk devletin Kurdistan’ın güneyine yönelik artan işgal saldırılarına karşı Kürt halkını birlik olmaya; dört parça Kurdistan’da direniş sergilemeye çağırdı. Çakır, “Kürt düşmanları Kurdistan'ın bir parçasına dost olmaz. Bizim kaygımız Kurdistan’ın güneyinde bir kardeş ölümü olmasıdır. Bizim bunun önüne geçmemiz lazım. Eğer bunu önlemezsek bütün halkımız kaybedecek. Bugün onlara dost görünen de yarın düşmanı olacak. Eğer Kürt Özgürlük Hareketi zayıflarsa sıra Başûr’a gelecek. Halkımız bu saldırılara karşı çıkmalı; kardeş ölümüne sebebiyet verilmesine izin vermemeli” dedi.

ÖNDER APO BU HALK İÇİN BEDEL ÖDÜYOR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 39 aydır haber alamama durumuna ve mutlak tecrit koşullarına işaret eden Mele Çakır, şunları söyledi: “Önder Apo, bu halkın özgürlüğü için büyük bedeller ödedi. Bu halk için her şeyini verdi. Bu halkın özgürlüğü için bedel ödemeye devam ediyor. Üç yılı geçti, kimse haber alamıyor. Ne ailesi ne de avukatları... İnsanlık tarihinde böyle bir vahşet ve zulüm yoktur.” 

ZİNDANDAKİLERE VE TALEPLERİNE SAHİP ÇIKILMALI

Çakır, zindanda açlık grevinde olan siyasi tutsakların durumu içinde toplumsal duyarlılık çağrısında bulunarak, toplumun bu zulme karşı tavır alması ve bu tavrını eyleme dönüştürmesi gerektiğini vurguladı. Mele Şevket Çakır, “Kürt halkı, Önderliğine ve hapisteki çocuklarının taleplerine sahip çıkacaktır. Halkımız, halk ve özgürlük mücadelesinde kararlıdır. Kürt halkının karşı karşıya olduğu zorlukları aşabilmesi için zindanlardaki çocuklarının taleplerine bağlılığını ve sahiplenilmesine önem vermesiyle iç içe yürür” diye konuştu. 

DEVLET, ÖNDER APO’DAN İNTİKAM ALIYOR


Kurdistan Çağdaş ve Yenilikçi İslam Hareketi (Tevgera Alimên Îslamî û Kurdistanî ya Hemdem û Nûjen) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ise, Kürt halkının gasp edilen haklarının iadesini istediği için cezalandırılmayla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt halkının haklarının savunuculuğunu yaptığı için hedef alındığını kaydeden Turhallı, Kürt halkının insani, İslami ve ahlaki sorunlarını ortaya çıkardığını ve mücadelesine öncülük yaptığı için intikam alınmaya çalışıldığını ifade etti. 

MAHKEMELERİ ZULMÜ MEŞRULAŞTIRMAK İÇİNDİR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın yıllardır tecride tabi tutulduğunu ve hukuki haklarının gasp edildiğini anımsatan Turhallı, bunun insani ve ahlaki olarak sorgulanması gerektiğini vurguladı. Turhallı, şöyle konuştu: “Yıllardır haber alamıyoruz. Bunu meşrulaştırmak içinde utanmadan disiplin cezasını verdik, diyorlar. Bir insan tek başına hücrede, kalkıp disiplin cezası verdik, diyorlar. Hiçbir hukuki hakkını kullandırtmadan. Bizim bütün sorunumuz orada tıkanıyor. Onların mahkemeleri biz hakkımızı talep etmeyelim, taleplerimizi bastırmak için kurulmuştur. Şêx Seîd döneminde bir Kürt genci Türkçe bilmediği için idam edildi. Mahkemeleri bu zulmü genişletmek için işlev görüyor. Askerleri de Kürtleri öldürmek için işgalini gittikçe genişletmenin peşinde. Biz kadim bir halk olarak, direnişimizi, mücadelemizi daha derinleştirmek ve yükseltmek zorundayız. Müslüman, Hristiyan, Alevi, Êzidî; bir bütün halkımız bu mücadelede direnmelidir. Birlikte mücadele edip bu zulmü halkımız üzerinden kaldıralım.”