CİK: Türk devletinin zulmünün durdurulması için herkes alanlarda direnmeli

Kurdistan İslam Topluluğu (CİK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Türk devletinin savaş uçaklarıyla Rojava’ya saldırılarını kınayarak, Kürt halkını Rojava etrafında kenetlemeye ve saldırılara karşı herkesi direnmeye çağırdı.

Kurdistan İslam Topluluğu (CİK) Genel Başkanı Hafız Ahmet Turhallı, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını yayınladığı videolu mesaj ile kınadı. 

Turhallı mesajında, “Türk devleti bir yandan İsrail’in saldırılarına karşı Gazze’deki savaşı gündem yapıyor. Diğer taraftan daha ağır bir şekilde Rojava’da Kürt halkını bombalıyor. Sivil insanları katlediyor. Sivil insanlara hizmet eden kamu kurumları, hastaneler ve alt yapı tesislerini vurarak savaş suçu işliyor” dedi.

Kürt halkına çağrıda bulunan Turhallı, “Kim elinden ne geliyorsa yapsın. Bu zalimleri durdurmamız lazım. Zulüm olan yerde İslamiyet ve insanlık olmaz. Bugün Rojava’da olanları karşı çıkmazsak sonuçlarından hepimiz mesul oluruz. Onun için hepimiz bu zulme karşı durmalıyız. Elimizden ne geliyorsa yapmalıyız. Türk devleti dün geceden beri Rojava’yı bombalıyor. Sebep ne? Kurdistan’ın güneyinde özgürlük savaşçılarına karşı yenildiler. Bunun intikamını sivil insanlardan alıyorlar. Sivil insanların yaşam alanlarını yok ediyorlar. Hastane, buğday siloları, hizmet kurumlarını vuruyorlar. Bu insanlık suçudur. Bu zalimlere karşı sesimizi yükseltelim. Herkes bu zalimlere karşı tutum alsın.”