Cenevre’de 13 Aralık yürüyüşüne çağrı

CDK-S ve YJK-S, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Cenevre’deki nöbet eyleminin üçüncü yılı nedeniyle gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) ortak bir açıklama yayınlayarak BM önünde gerçekleştirilen nöbet eyleminin üçüncü yıldönümünde gerçekleştirilecek yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

27 Kasım 2020 tarihinde cezaevlerinde gerçekleştirilen açlık grevi eylemine destek için için başlatılan nöbet eylemi 13 Aralık Çarşamba günü üçüncü yılı geride bırakıyor. CDK-S ve YJK-S, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek “CDK-S ve YJK-S yapıları olarak Kürt halkının ve Önder Apo hassasiyetini bilinciyle yürütülmekte olan kampanyanın İsviçre’de öncülüğünü yapmakta yeni etkinliklerle sürece cevap olmak karanlığındadır. Çünkü biliyoruz ki Önder Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen tecrit Türkiye Kürdistan ve Orta Doğu’ya özgürlük ve barış getirmeyecektir. Bu çerçeve de Cenevre’de devam eden bu çarşamba dördüncü yılına girecek etkinliğe halkımız dostlarımız ve özgürlükten, barıştan yana olan herkesi kararlı ve güçlü katılım sağlamasını bekliyoruz. Önder Apo özgürleşene kadar mücadelemiz büyük bir inanç ve kararlılıkla devam edecektir” ifadelerini kullandı.