Colemêrg'de halk miting alanına akın ediyor

Colemêrg’de "Belediyeler halkındır, gasba izin vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenen miting için halk alanı doldurmaya başladı.

Colemêrg Belediyesi'nin 3 Haziran'da gasp edilmesine karşı kentte "Belediyeler halkındır, gasba izin vermeyeceğiz" mitingi düzenleniyor.

Mitingi Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın diğer bileşenleri ile sivil toplum örgütleri organize ediyor. Mitingin Tekser Mahallesi'ndeki otogar alanında düzenleniyor.

Kurdistan ve Türkiye'den binlerce kişi sabahın erken saatlerinde otobüslerle kente geldi. Otobüslerin kente girişine engel olunurken, halk miting alanına yürüyerek geldi. Halkın ilk durağı DEM Parti İl Örgütü binası oldu.

Burada bir araya gelen yüzlerce kişi, uzun bir süre halay çekti. Miting saati yaklaştıkça kalabalık da arttı. Binlerce kişi “Colemêrg ya me ye”, “Bijî berwxedana Colemêrgê" ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla alana yürüdü. 

Alana “Tecridi kıracağız, kayyumu göndereceğiz”, “Gasba hayır, kayyuma hayır”, “İrademe dokunma, belediyeler halkındır” ve “ Kayyum kıyımdır, gasba geçit yok” pankartları asıldı. Yürüyüşlere paralel olarak alana girişler de başladı.

MİTİNGE KATILANLAR

Mitinge şu isimler katılıyor:

"DEM Parti eş genel başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin, Halkevleri MYK üyesi Sevinç Hocaoğulları, EMEP MYK üyesi Orhan Kurul, Devrimci Parti MYK üyesi Enes Uğurtekin, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) MYK üyesi Hıdır Yıldız, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Sözcüsü Juliana Gözen, Sosyalist Dayanışma Partisi (SODAP) Sözcüsü ve DEM Parti Milletvekili Kezban Konukçu, KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Genel Başkanı Hakan Öztürk, Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi (SYKP) Feray Mertoğlu, Yeşil Sol Parti Eş Genel Başkanı Ahmet Asena ile Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Özlem Gümüştaş."

DEPIN ARAMA NOKTASINDA BİNLERCE KİŞİ BEKLETİLİYOR

Öte yandan Genel Bilgi Taraması (GBT) uygulaması nedeniyle binlerce kişi Depin polis arama noktasında bekletiliyor. Yapılan bu uygulama nedeniyle kentin Wan ve Çelê girişleri tamamen araç trafiğine kapandı. Arama sonrası bırakılan araçlar Seyir Tepesi civarında yolcuları indirerek Depin noktasında yanında bulunan petrol alanına geri gönderiliyor.  

Sözkonusu noktada trafiğin tamamen tıkanırken, yurttaşların miting alanına ulaşmasının saatler alabileceği belirtiliyor.  Yolun açılması için DEM Parti milletvekillerinin yaptığı görüşmeler de sonuçsuz kaldı.