Colemêrg’deki irade gaspına karşı yola çıktılar

Colemêrg Belediyesi'nin gasp edilmesine karşı düzenlenecek miting için çok sayıda kentten yurttaşlar, otobüslerle harekete geçti.

Colemêrg Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınarak yerine kayyım atanmasına karşı 13 Haziran Perşembe günü kentte geniş katılımlı bir miting öngörülüyor. 

Miting, kentin girişindeki otogar alanında gerçekleştirilecek. Migintin hazırlıkları devam ederken, özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir’den çok sayıda kişi otobüslerle Colemêrg’e doğru hareket etti.

İSTANBUL’DAN HAREKET

İstanbul'un Beyoğlu, Kadıköy ve Yenibosna ilçelerinden yurttaşlar, sabah saatlerinde Colemêrg’e doğru yola çıktı. Beyoğlu’nda DEM Parti binası önünde toplanan kitle, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana Colemêrgê”, “Colemêrg ya me ye” sloganları eşliğinde zafer işaretleri yaptı. Kadıköy ve Yenibosna’da bir araya gelen yurttaşlar da “Kayyımlar gidecek biz kalacağız” sloganları eşliğinde otobüslere bindi. 

‘ZULME DUR’ DEMEK İÇİN ANKARA’DAN YOLA KOYULDULAR

Ankara’da DEM Parti il ve ilçe yöneticileri ile birçok yurttaş, Kurtuluş Parkı önünde toplanarak Colemêrg’e doğru yola çıktı. Parti adına açıklama yapan DEM Parti Ankara İl Eş Başkanı Fatin Kanat, belediye başkanlarının asılsız gerekçelerle görevden alınmasını kabul etmediklerini belirti. Fatin Kanat, Colemêrg Belediye Meclisi tarafından eşbaşkan olarak seçilen Viyan Tekçe'nin resmi başkan olarak görevine devam etmesi gerektiğini vurguladı.

DEM Parti Üyesi Zeki Korkmaz ise İç Anadolu’ya sürgün edilen Kürtler olarak Colemêrg halkının yanında olduklarını belirterek, “Orada kabul edilemez bir zulüm vardır. Bu bir darbedir ve biz de bu zulme karşı durmaya gidiyoruz” dedi. DEM Parti Mamak İlçe Yöneticisi Güllü Polat, herkesi Colemêrg’e davet ederek, kayyımlara karşı ses çıkarmaya çağırdı.

İZMİR’DEN MESAJ: BİRLİK OLURSAK HER ŞEYİ BAŞARABİLİRİZ

İzmir’den yola çıkmak için sabah erken saatlerde DEM Parti İzmir İl Örgütü önünde bir araya gelen yurttaşlar, Colemêrg’e hareket etti. Colemêrg’e gidenler arasında yer alan Musa Anter'in kızı Rehşan Anter, “Biz de Hakkâri’deki canlarımız için gidiyoruz. Birlik olursak her şeyi başarabiliriz” dedi. 

DEM Parti Konak İlçe Yöneticisi Ruhtan Uluğ İzmir’de irade gaspına karşı mücadeleye devam ettiklerini ve Colemêrg halkını yalnız bırakmamak için yola çıktıklarını ifade etti. Uluğ, kayyıma karşı verilen mücadelenin devam edeceğini ve kamuoyundan destek beklediklerini belirtti.