GÖRÜNTÜLÜ

Cumartesi Anneleri, katledilen Keremoğlu için buluştu

Cumartesi Anneleri, 14 Nisan 1995 tarihinde Wan’da JİTEM tarafından gözaltında katledilen Kürt İş İnsanı Kadir Keremoğlu için buluştu.

CUMARTESİ ANNELERİ

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açıklanması ve belli olan faillerin yargılanıp cezalandırılması için Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen Cumartesi Anneleri ve insan hakları savunucuları, 995. hafta eyleminde buluştu. Eylemde, 14 Nisan 1995 tarihinde Wan’da JİTEM tarafından beyaz Toros’la kaçırılarak gözaltında kaybedilen Geverli İş İnsanı Kadir Keremoğlu’nun akıbetini soruldu.

Sivas Madımak Katliamı’nda yakılarak katledilen Şair Metin Altınok’un kızı Zeynep Altınok’ın katılımıyla yapılan eylemde, açıklamayı İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Avukat Gülseren Yoleri okudu.

Kadir Keremoğlu’nun oğlu Bahattin Keremoğlu, "Babam 29 yıl önce kaçırıldı ve infaz edildi. Biz devletten adalet istedik, babamın bayramda ziyaret edebileceğimiz bir mezarı olsun istedik" dedi.

Konuşmanın ardından Cumartesi Anneleri, polis bariyerleriyle çevrili Galatasaray Meydanı’nda bütün 'kayıplar' adına karanfiller bıraktı.