Cumartesi Anneleri’nden 1000’inci hafta çağrısı

Cumartesi Anneleri’nin yakınları için yürüttüğü adalet mücadelesi 25 Mayıs Cumartesi günü 1000’inci haftasına giriyor. Anneler, Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakmaya çağırdı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları, gözaltında kaybedilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle 1995’ten bu yana Galatasaray Meydanı’nda bir araya geliyor. 

Kayıp yakınları, 25 Mayıs günü 1000’inci kez toplanacak ve hafta içerisine bu kapsamda bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. 

ONLINE KARANFİL 

Cumartesi Anneler, "1000’inci haftamızda bulunduğun yerden sen de Galatasaray Meydanı’na bir karanfil bırak” başlığıyla sanal medya hesabında bir online uygulama başlattı. 

Kayıp yakını Maside Ocak, 1000’inci hafta dolayısıyla herkesin online bir şekilde Galatasaray Meydanı’na karanfil bırakabileceğini belirtti. 

Maside Ocak şu çağrıda bulundu: "1000’inci haftamıza giriyoruz, bu 1000 hafta biz kayıp yakınları için sadece sayıdan ibaret değil. Biz biliyoruz ki dünyanın her yerinde gözaltında kaybedilenler için bir şey yapmak isteyenler var. Herkesin bulunduğu yerden Cumartesi Anneleri’nin taleplerine destek olmak amacıyla online karanfil bırakma uygulamamız var. Herkes ‘cumartesianneleri.org.tr’ sitesine girerek bulundukları her yerden Galatasaray Meydanı’da bir karanfil bırakabilirler.”