Cumartesi Anneleri'ne destek eylemleri sürüyor

Cumartesi Anneleri'nin direnişini sahiplenmek için birçok kentte eylemler devam etti.

Cumartesi Anneleri'nin direnişini sahiplenmek için düzenlenen eylemler devam ediyor.

Mersin’de İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) şubeleri, Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması düzenledi. Eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) il ve ilçe örgütleri, Mersin Çevre Platformu üyelerinin de aralarında olduğu birçok kurum temsilcisi katıldı.

İHD Mersin Şube Sekreteri Bekir Sıtkı Keçeci, "Bu haftadan itibaren sadece basın açıklaması ve gösteri yürüyüşleri hakkında devletin kısıtlaması, anayasal güvence altına alınan hakların kısıtlanması noktasında basın açıklaması yapacağız. 16 Aralık Cumartesi günü Şenyaşar Ailesi aramızda olacak" dedi.

ÖHD avukatlarından Özgür Çağlar ise "Cumartesi Anneleri’nin haklı taleplerinin arkasında durmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

HATAY

İHD İskenderun Şubesi de, 10 Aralık İnsan Hakları Haftası nedeniyle konteynerde basın açıklaması yaptı. Çok sayıda insan hakları savunucusunun katıldığı açıklamada basın metnini İHD Şube Eşbaşkanı Coşkun Selçuk okudu.

Selçuk, "İktidarlar eliyle gerçekleştiği için önlenebilir olan Türkiye ve dünyadaki bu kötücül sürecin son bulması ve barışçıl, demokratik, insan haklarına dayalı bir ortak yaşam idealini geliştirmek için çok daha fazla çaba göstereceğimizi buradan bir kez daha ilan ediyoruz" dedi.

RIHA

Riha'da da İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi, Cumartesi Anneleri ile dayanışmak amacıyla açıklama yaptı. Riha Barosu önünde yapılan eyleme Eş Genel Başkanı Eren Keskin, kayıp yakını ve aynı zamanda İHD Colemêrg Şube yöneticisi Eren Baskın, İHD Semsûr şubesi, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Riha Baro Başkanı Abdullah Öncel Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ile birçok kurum temsilcisi katıldı.

Açıklama metnini İHD Şube Yöneticisi Avukat Nahide Aslan Polat okudu. Nahide Polat, Riha’nın Girê Sor (Siverek) ilçesinde 1990 yılında taksicilik yaptığı sırada kaçırılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Adnan Bağca’nın (32) akıbetini sordu.

COLEMÊRG

İHD Colemêrg Şubesi, Gever (Yüksekova) ilçe merkezinde basın açıklaması düzenledi. Eyleme İHD yöneticileri, Gever Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve HEDEP yöneticileri katıldı. İHD Colemêrg Şube Sekreteri Pınar Zengin, Şemzînan'da (Şemdinli) Ormancık mezrasında Temmuz 1994’te Türk askeri tarafından katledilen Hayrullah Öztürk'ün hikâyesini okudu.