Cumartesi Annesi Saffet Yaman toprağa verildi

4 Aralıkta yaşamını yitiren Cumartesi Annesi Saffet Yaman, Adapazarı'nda düzenlenen cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Cumartesi Anneleri'nin uzun süredir devam eden adalet mücadelesinin bir parçası olan Saffet Yaman, 1992 yılında İstanbul'da gözaltında kaybedilen oğlu Hüsamettin Yaman için verdiği mücadelede hayatını kaybetti.

4 Aralık’ta hayata veda eden Saffet Yaman için düzenlenen cenaze töreni, Adapazarı Merkez Maltepe Camii'nde kılınan öğle namazının ardından gerçekleşti.

Törene, yakınları ve sevenlerinin yanı sıra Cumartesi Anneleri de katıldı. Saffet Yaman'ın cenazesi, eşi Ahmet Nihat Yaman'ın yanına Serdivan Mezarlığı'nda defnedildi.

Cumartesi Anneleri, sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımda, "Bir annemiz daha hakikate ve adalete ulaşamadan hayata veda etti. Saffet Annemiz rahat uyu, sen vazgeçmedin bizler de Hüsamettin’i aramaktan vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

1992 yılında İstanbul'da gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Hüsamettin Yaman'ın akıbeti hala bilinmiyor.

Cumartesi Anneleri, her hafta gerçekleştirdikleri eylemlerinde Hüsamettin Yaman’ın akıbetini sormaya ve faillerinin yargılanması için adalet mücadelesi yürütmeye devam ediyor.

Ayrıca, eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın'ın 2012'de yaptığı açıklamaların ardından Hüsamettin Yaman’ın ailesi, savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.