Curnê Reş ikinci kez cevap vermeye hazır

DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, Curnê Reş halkının daha büyük farkla ikinci kez iktidara yanıt vereceğini söyledi.

YEREL SEÇİMLER

DEM Parti tabanı dışındaki Curnê Reşlilerin de 31 Mart’taki haksızlığı ve iktidarının korkusunun farkında olduğunu belirten DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, “Daha önce hiçbir şekilde bizim partiye oy vermeyen kişiler dahi bu haksızlığa karşı oyunu DEM Parti’den yana kullanacağını söylüyor” dedi. 

Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerinin kazananı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) oldu. DEM Parti Eşbaşkan adayları 6 bin 960 oy alırken, ikinci olan AKP'li aday ise 6 bin 439 oy aldı. 31 Mart akşamı Gençlik Merkezi'nde bulunan 1119 ve 1120 Nolu sandıklara ait oy pusulaları, AKP adayı Ali Aslan Bayık’ın yeğeni Mustafa Bayık’ın da aralarında olduğu 50 kişilik bir grup tarafından yakıldı. Sonraki günlerde olaya dair kamera kayıtları da ortaya çıktı. Sandık yakan AKP'liler, seçim sonuçlarına itiraz ederek, seçimlerin yenilenmesini istedi. İlçe Seçim Kurulu, talebi kabul etti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da kurulun kararı doğrultusunda seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Seçimlerin iptal edilmesine neden olan ve soruşturmada gözaltına alınan 7 kişi, tutuklandıktan iki gün sonra serbest bırakıldı. Curnê Reş'teki seçmenler, bu nedenle 2 Haziran'da yeniden sandık başına gidecek. 

HALKIN TAMAMI HAKSIZLIĞIN FARKINDA

Curnê Reş’te seçim çalışmalarına katılan DEM Parti Riha Milletvekili Dilan Kunt Ayan, ANF’ye konuştu. İlçe Seçim Kurulu, İl Seçim Kurulu, YSK'nın tamamı, mevcut iktidarın arkasına aldığı kurumlar olduğu için Curnê Reş’te seçimlerin tekrarlanacağını hatırlatan Dilan Kunt Ayan, DEM Parti'nin kendi tabanının yanı sıra Curnê Reş halkının tamamının büyük bir haksızlık yapıldığının farkında olduğunu söyledi. Burada büyük bir haksızlık yapıldığını, halkın iradesinin gasp edildiğini ve bu yüzden de 2 Haziran'da gereken cevabı vereceklerine dair çok net tepkilerle karşılaştıklarını vurgulayan Dilan Kunt Ayan, “Curnê Reş halkı, tercihini DEM Parti'den yana kullanmıştı. Buna tahammül edemeyenlerin daha büyük bir cevabı alacağına olan inancımız tam. Biz bunun sandığa çok olumlu bir yansıması olacağını da düşünüyoruz. Çünkü daha önce hiçbir şekilde bizim partiye oy vermeyen kişiler dahi bu haksızlığa karşı oyunu DEM Parti’den yana kullanacağını söylüyor, yaklaşımlarından da bunu görebiliyoruz” dedi. 

DAHA BÜYÜK BİR FARKLA KAZANACAĞIZ

Halkın yıllardır AKP yönetiminden bıktığını, Curnê Reş’te doğru düzgün bir hizmet olmadığını dile getiren Dilan Kunt Ayan, şunları söyledi: “Halk, 40 yıldır Curnê Reş’i aynı zihniyetin yönettiğini, bunun değişmesinden korkanların engel olmaya çalıştığını ifade ediyor. Curnê Reş’te taş üstüne bir taş konulmadığını görebiliyoruz. Doğru düzgün bir altyapı, üst yapı, sosyal belediyecilik, kadınlara dair politikalar, gençlere dair politikaların hiçbirinin olmadığını görebiliyoruz. Halkın açık açık talebi de bu; 40 yıldır Curnê Reş’e hiçbir şey yapılmadı ve biz istiyoruz ki artık DEM Parti politikalarını deneyelim. Bunu diyen ciddi bir taban olduğunu görüyoruz. Biz inanıyoruz ki; 2 Haziran'da, Curnê Reş’te daha önce kazandığımızdan daha büyük bir farkla kazanacağız.”