Curnê Reş'te DEM Parti seçim çalışmalarını sürdürüyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran'da yenilenecek seçimler için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

DEM Partililer, seçime sayılı günler kala kapı kapı dolaşarak vatandaşları bilgilendiriyor ve destek istiyor.

Bugün, üç ayrı heyet halinde yapılan seçim çalışmaları ilçe merkezindeki Buğday Pazarı esnafının ziyareti ile başladı. 

Curnê Reş Belediye Eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil'in de aralarında bulunduğu heyet, esnafın sorunlarını dinleyerek notlar aldı. 

Serhan Paydaş, 31 Mart seçimlerinde AKP’lilerin sandık yakma olayını hatırlatarak, "Belediyenin işi hizmettir, kaos değildir. Bir koltuk uğruna halka zulüm etmemek gerek. 15 yıldır belediye ellerinde ama bir hizmet yapmadılar. Sosyal yardım üzerinden halkı tehdit ediyorlar. Siyasetin bir ahlakı vardır, bunu ayaklar altına aldılar. Zulmü kabul etmeyenler bu seçimde DEM Parti’ye oy vermeli" dedi.

Garip Yeşil ise, “Toplumun yarısı kadın. Kadınları yok görmek, toplumun yarısını yok görmektir. Biz herkese hizmet etmeye geliyoruz. Her şey Curnê Reş halkı için. Çıkarlarımızı değil, halkın çıkarlarını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Heyet, daha sonra Axveran (Akveran) ve Mişmiş (Çağlar) kırsal mahallelerini ziyaret etti.

DEM Parti Wan Milletvekili Sinan Çiftyürek ve beraberindeki heyet ise ilçe merkezi ve Fîq (Faik) kırsal mahallesinde seçim çalışmaları yürüttü. 

Ayrıca partililer, ilçe merkezindeki TOKİ Mahallesi ve İzollu Bozan Bey Caddesi'nde yarın yapılacak halk buluşmasına katılım çağrısında bulundu.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları'nın katılımıyla gerçekleşecek halk buluşması, 22 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00'de seçim bürosu önünde yapılacak. Buluşmada sanatçı Kadir Çat da sahne alacak.