Curnê Reş'te seçim çalışmaları devam ediyor

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Riha'nın Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde 2 Haziran'da yenilenecek olan yerel seçim çalışmaları kapsamında bugün kadınların öncülüğünde program düzenledi.

Yoğun bir tempoyla süren çalışmalara DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, milletvekilleri Dilan Kunt Ayan ve Öznur Bartın, Xelfetî Belediye Eşbaşkanı Saniye Bayram, önceki dönem Riha Milletvekili Ayşe Sürücü, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Kadınlardan oluşan heyetin ilk durağı, ilçe merkezine yakın bir tarlada çapa yapan kadınlar oldu.

Kadınların yaşadığı sorunları dinleyen Curnê Reş Belediye Eşbaşkanı Garip Yeşil, "Kadınlar için iş istihdamı yaratacağız. Toplumun hepsini bir araya getirip, Curnê Reş'i huzurun merkezi haline getireceğiz. Birlikte karar alıp, birlikte yöneteceğiz. Kendimize de halkımıza da güveniyoruz. Bir kez kazandık, bir kez daha kazanacağız" dedi. Emekçi kadınlar da DEM Parti'ye tam destek sözü verdi.

Heyet, ardından Xûşxûşika Jor (Yenidoğan) Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, eşbaşkanlık sistemi hakkında bilgi vererek, "Biz yönetirsek kendi ihtiyaçlarımızı hayata geçiririz. Hilvan Belediyesi’ni halkın belediyesi yapmak için geliyoruz. Sorunları biliyoruz, çözümü de biliyoruz. Sizin talep ve önerileriniz bizim için önemli" diye konuştu.

Eşbaşkan Adayı Garip Yeşil, belediye yönetiminin DEM Parti’ye geçmesinden sonra hayata geçirilecek projeleri anlattı. Kadınlar, talep ve önerilerini dile getirirken, ilçenin bilinçli bir şekilde geri bırakıldığını belirttiler. Buluşma, "Jin jîyan azadî" sloganları ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylarla sona erdi.

Heyet, daha sonra Xûşxûşika Jêr (Bağlaç) Mahallesi’nde kadınlarla bir araya geldi. DEM Parti İl Eşbaşkanı Sema Aişeoğlu, kadınların belediyeye katılımı ile ilgili bilgi verdi. Milletvekili Öznur Bartın ve Xelfetî Belediye Eşbaşkanı Saniye Bayram’ın da yer aldığı heyet, Miliser (Milisaray) ve Garoz (Kırbaşı) kırsal mahallelerinde kadınların taleplerini dinledi.