Curnê Reş'te yenilenen seçimlere yoğun ilgi

Curnê Reş (Hilvan) ilçesinde yenilenen seçimler için oy verme işlemi yoğun ilgiyle devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından seçimlerin yenilenmesine karar verilen merkezlerde yurttaşlar sandık başına gitti. 

Riha’nın Curnê Reş ilçesinde 54’ü merkez, 70’i kırsal ve 1 gezici olmak üzere toplam 125 sandık kuruldu. 

Gençlik Merkezi'nde sandık kurulmadığı için daha önce burada oy kullanan seçmenler, Karacurun Mahallesi’ndeki Mustafa Kemal İlk Öğretim Okulu'na yönlendirildi. 

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ve Şair Nabi Anadolu Lisesi'nde ise sandık kurulmadı.

DEM PARTİ: SAHADAYIZ, HERKES OYUNU KULLANMALI

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nden (DEM Parti) 15 milletvekili, sivil toplum örgütleri ve hukukçular seçimleri takip etmek için kentte bulunuyor. 

DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayı Serhan Paydaş, tüm sandıklarda görevli bulundurduklarını belirterek, "Sahadayız ve güvenlik önlemlerini aldık. Tarihi bir seçimdir. Herkes sandığa giderek oyunu kullanmalı ve iradesine sahip çıkmalıdır," dedi.

DEM Parti İl Örgütü Yerel Yönetimler Komisyonu Eşsözcüsü Bekir Benek de oy verme işleminin 17.00'ye kadar devam edeceğini belirterek, Hilvan halkına oy kullanma çağrısında bulundu.

DEM Partili vekil Ömer Öcalan, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ve yoğun bir katılımın olduğunu söyledi. Öcalan, "Bu ceberut zihniyeti birlikte değiştirelim. Zulüm ve haksızlığa karşı herkes iradesine sahip çıkmalı," dedi.

Osmaniye’den gelen mevsimlik tarım işçisi Bekir Acemoğlu, birçok emekçinin oy vermek için günübirlik geldiğini belirtti. Acemoğlu, "DEM Parti’ye destek için geldik. Kaç defa iptal ederlerse etsinler yine geleceğiz. Kazanan biz olacağız. Herkes sandığa giderek oyunu kullanmalı," ifadelerini kullandı.