Darmstadt’ta şehitler anıldı

Almanya’nın Darmstadt şehrinde gerçekleştirilen bir etkinlikle Rojava’da Türk devleti tarafından katledilen 10 şehit ve devrimci operasyonlarda şehit düşen dört gerilla anıldı.

Rojava’da şehit düşen Ferhan Teme’nin ailesinin de hazır bulunduğu etkinlikte Teme’nin amcası ve amcaoğlu birer konuşma yaptı. Ferhan’ın herkes tarafından sevilen biri olduğunu anlatan akrabaları, şehitlerinin izinde olduklarını belirtti.

Ferhan Teme’nin amcas Zeki Teme, Qamishlo’da yaşanan saldırılar ve Şengal’deki katliamda şehit düşenleri anarak başladığı konuşmasında “Biz aile olarak 7’den 70’e şehitlere, Başkan Apo’ya, şehitlerin arkadaşlarına söz vermişiz” dedi. “Biz burada Önder Apo’ya verdiğimiz sözün arkasındayız” diyen Teme, mücadelelerini südüreceklerini ifade etti.

Anmada KOMAW adına da bir konuşma yapılarak Kurdistan Özgürlük Mücadelesinin tüm şehitlerinin bugün anılan 14 şehit şahsında andıkları belirtilerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kurdistan’ın özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadele edeceklerini belirtti.

Anma’da sık sık “Bijî Serok Apo”, “Şehid Namirin” sloganları atıldı.