DBP Eş Genel Başkanları sel mağdurlarını ziyaret etti

DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır, HEDEP milletvekilleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan bir heyetle birlikte, Êlih’te Seyitler Mahallesi'ni ziyaret etti.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) heyeti, sel felaketinde hayatını kaybeden 4 kişinin yaşadığı mahallede incelemelerde bulunurken, mağdurlarla dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Heyet, yaşamını yitiren vatandaşların ailelerine taziye ziyaretinde bulunduktan sonra mahalleyi gezerek yurttaşların sıkıntılarını dinledi.

Mahalle sakinleri, selin yol açtığı evsizlik, yiyecek sıkıntısı ve diğer zorlukları paylaştı. Heyet, mahallelinin davetini kabul ederek evlerini ziyaret etti ve sorunlarını yerinde dinledi.

Keskin Bayındır, yaptığı açıklamada, mahalledeki büyük bir kanalın yağmur sularını tahliye etmek için kullanıldığını ancak kayyımın bu kanalı kapattığı tepkisinde bulundu. 

Bayındır, "2 gündür çocuklar, kadınlar bu selden kaynaklı yemeksiz, kıyafetsiz. Ama soran kimse yok. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Êlih’te şov yapıyor. Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Bugün yaşananlar bu kayyım zihniyetinin sonucudur. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor" şeklinde konuştu.

Bayındır, DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden geleni yapacaklarını belirterek şöyle konuştu:

"Elimizden geldiğince bu şovculara halkımızı muhtaç etmeyeceğiz. Bugün yardım gündür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Ama kayyım burada yatacak yer, kıyafet yerine gelip çorba veriyor. Bu şovcu kayyım halktan uzak. Halkımıza sesleniyoruz. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Birlikte dayanışalım. Hava soğuk. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım.”

Heyet, Keskin Bayındır'ın açıklamalarının ardından mahallede mağduriyet yaşayan yurttaşları ziyaret etmeye devam etti.