DEM Parti, aday çıkaracağı ilçeleri açıkladı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, aday çıkaracakları 10 ile bağlı ilçeleri açıkladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, genel merkez binasındaki basın toplantısıyla yerel yönetim seçimlerinde yapacakları strateji ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantılarında aldıkları karara ilişkin basın toplantısı gerçekleştirdi.

Ayşegül Doğan, Maraş ve cezaevi katliamlarının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak, Türk devlet güçleri ve faşistler tarafından katledilenleri andı. Ayşegül Doğan, soykırımcı saldırılar sırasında katledilen Taybet İnan'ı da andı.

Kobanê Davası’na değinen Ayşegül Doğan, “Biz Kobanê’ye kumpas davası deyince niye kumpas davası diyorsunuz diye soranlara; işte bu bellekle kumpas davası diyoruz. İşte bu katliamları hatırlayarak kumpas davası diyoruz" dedi.

ADAY ÇIKARILACAK YERLER

Ayşegül Doğan'ın konuşmasının öne çıkan bölümleri şöyle:

"Türkiye’nin batısında ilk etapta aday göstereceğimiz yerleri sizlerle paylaşacağım. Şu ana kadar çalışmaları yapılmış ve bitirilmiş olan yerleri. Adana’nın Ceyhan, Seyhan ve Yüreğir ilçeleri, Antalya’nın Kepez ilçesi Mersin Akdeniz, Toroslar ve Tarsus, İstanbul’da Esenyurt, Sancaktepe, Adalar, Sultanbeyli, Aydın Didim, Efeler, Germencik ve Söke, Konya, Cihanbeyli, Kulu, Kocaeli Dilovası, İzmir Torbalı, Bayraklı, Menemen, Manisa Gölmarmara, Turgutlu,  Yunus Emre, Çanakkale Gökçeada, Tekirdağ Çorlu ve Çerkezköy. Bunlar dediğim gibi yerel yönetimler komisyonu ve Merkez Seçim Koordinasyonumuzun Türkiye'nin batısında ilk etapta aday göstereceğimiz yerler olarak belirlenen yerlerdir. Bu konuya dair kurumlarımızda çalışmalar sürüyor. Aşama aşama bunlar netleştikçe sizlerle paylaşacağız. Tabii ki adaylar ve aday belirlemeye dair görüşmeler bu konuda yaptığımız fikir alışverişleri, istişareler de devam ediyor olacak bir yandan. Buna ilişkin gelişmeleri de sizinle bilgiler netleştikçe paylaşacağız.

Yerel demokrasi için güçlü ve kararlı bir adım atıyoruz. Diyoruz ki; kent uzlaşısıyla kentleri halklar yönetecek. Peki ne demek istiyoruz? Kentleri var edenlere sesleniyoruz. Kadınlara sesleniyoruz, gençlere sesleniyoruz, emekçilere sesleniyoruz, öğrencilere, engellilere, işçilere sesleniyoruz; kent hakkı için bir arada demokratik, ekolojik kentler yaratmak isteyen herkese sesleniyoruz. Aslında kent uzlaşısı bir çağrıdır. Sivil toplum örgütlerine, odalara, barolara, demokratik kitle örgütlerine yani bir kenti var eden tüm sosyal ve siyasal dinamiklere, tüm toplumsal dokulara; gelin kentlerimizi birlikte onaralım, iyileştirelim, inşa edelim diyoruz. Yıllardır yaralı kentleri özgürleştirelim diyoruz. Bu, aynı zamanda bizim yerel yönetimler anlayışımızın, demokratik yerel yönetimler anlayışımızı da yayma tüm toplumsal katmanlara ve kesimlere ulaştırma çabası.

Bu yerel seçimlere bir yandan çözülmemiş bir Kürt meselesiyle bir yandan da Sayın Öcalan'a İmralı ada hapishanesinde yıllardır uygulanan bir tecrit gündemiyle öte yandan süren sayısız kovuşturma yargılama mahkeme salonları alanlarda meydanlarda yasaklamalar, çözülemeyen bir demokrasi meselesiyle gidiyoruz. O yüzden DEM Parti için yerel seçimler yalnızca bir belediye seçiminde ibaret değildir. O nedenle kent uzlaşı ile yeni karşılaşmalar yaratarak yeni buluşmalarla daha da güçlenerek çoğalarak bir demokrasi kavşağında buluşabiliriz.

'KENDİMİZE SAHİP ÇIKMANIN ZAFERİ OLACAK'

Kent uzlaşısı ile Türkiye’nin her yerine nefes aldırmak istiyoruz.

Bu sadece bir belediye seçimi değil, kentimize kendimize sahip çıkmanın zaferi olacak.

Başvuru tarihlerimizi de uzatıyoruz. İkinci uzatma bu. 20 Aralık’a kadar uzatmıştık daha önce yaptığımız açıklamayla, şimdi beş gün daha uzatıyoruz aday adayı başvurularını tüm Türkiye’de 25 Aralık gününe kadar uzatıyoruz."