DEM Parti Colemêrg İl Örgütü: Faşizme geri adım attırma zamanıdır

DEM Parti Colemêrg İl Örgütü, 13 Haziran’da kentte yapılması planlanan büyük miting öncesi çağrıda bulundu. İl Örgütü “Şimdi Hakkâri direnişini büyütme, kayyım faşizmine geri adım attırma zamanı” dedi.

Colemêrg’de iktidarın DEM Partili belediyeyi gasp etmesi ve eş genel başkanı hapsetmesine karşı başlatılan direniş yedinci gününde devam ediyor. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Colemêrg İl Örgütü, 13 Haziran’da kentte düzenlenecek “Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz” mitingi için bir çağrıda bulundu. 

Bu amaçla il binası önünde yapılan eylemde DEM İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, halkı 13 Haziran’da düzenlenecek mitinge davet etti. 

Hümeyra Armud, Colemêrg halkının iradesinin Mehmet Sıddık Akış ve Viyan Tekçe olduğunu bir kez daha vurgulayarak şu ifadeleri kullandı: “Partimiz tüm oy taşıma ve rüşvet gibi hile ve hurdalara rağmen belediyeyi kazanmıştır. 2019 da aday gösterilen kayyuma verdiği dersi 2024 seçimlerinde yineleyen onurlu Hakkari halkı iktidar ve küçük ortağını hezimete uğratmıştır. Bu hezimetleri sindiremeyen iktidar yine kayyum darbesine başvurmuş ve demokrasiyi bir kez daha baltalamıştır. Ülkenin her tarafına yaydığı faşizmi gün geçtikçe derinleştiren iktidar Kürdistan’da sömürgecilik ve düşmanlık hukukunu sürdürmeye devam etmiştir. Kürt halkının iradesini yok sayan bu kayyum politikası bütünüyle siyasi bir darbedir. Toplum belediyeciliğine ve eş başkanlığa saldırıdır.”

Hümeyra Armut, “Hakkari halkı da büyük bir direniş göstermiş ve direnişine devam edip bu irade gaspını geri püskürtecektir” diyerek, şöyle devam etti: “Bu minvalde 13 Haziran Perşembe günü saat 15.00’da Ulucami yanında bulunan alanda ‘Belediyeler bizimdir gaspa izin vermeyeceğiz’ şiarıyla miting gerçekleştireceğiz. Tüm halkımızı mitinge katılmaya, iradesini savunmaya, çağırıyoruz. Türkiye ve Kürdistan’dan bütün halkımız Hakkari halkının omuzladığı direnişe  ‘Demokrasi için Hakkari’ye yürüyoruz’ diyerek katılım sağlayacaktır.”

İrade gaspı ve kayyum faşizmine geçit vermeyeceklerini vurgulayan Hümeyra Armut, “Gün bu topraklarda gasp siyasetine  ‘Geçit yok’ deme günü. Şimdi kayyım kararından geri adımın atılması için direnişi yükseltme zamanı. Şimdi Hakkâri direnişini büyütme, kayyım faşizmine geri adım attırma zamanı” çağrısında bulundu. 

Bu açıklama ardından Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, “Gaspçı, kadın ve genç düşmanı kayyımlara karşı halkımızı mitingimize davet ediyoruz” dedi. 

Açıklama 10 dakikalık oturma eylemi ile devam etti. DEM Parti Milletvekili Mahmut Dündar da bir konuşma yaparak, “Biz, belediyelerimizi geri alana kadar buradayız ve irademize sahip çıkacağız. Halkımız da bu vesile ile iradesine sahip çıkmalı ve direnmelidir. Tüm halkımızı mitingimize bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

Açıklama “Bexwedan jiyan e”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla son buldu.