Demirtaş: Erdoğan günde kırk yalan söyleyen bir kumpasçı

Cezaevinde rehin tutulan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kobanê Davası duruşmasında, Erdoğan’ın günde kırk yalan söyleyen bir kumpasçı ve iftiracı olduğunu söyledi.

Sincan Cezaevi Kampüsü'nde devam eden Kobanê Davası'nda esasa dair savunmasını sürdüren Demirtaş, siyasi gelişmeleri değerlendirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulundu.

"Siyasal İslamcıların attığı iftiralar sonucu buradayız" diyerek sözlerine başlayan Demirtaş, Erdoğan'ın HDP'yi ve kendisini hedef almasına sert tepki gösterdi.

Demirtaş, "Siyasal İslamcılar bunca yıl sonra iktidara geldikten sonra birdenbire bir tehdit ortaya çıkmış. Kürtlerin iktidarlarını alaşağı indirme ihtimali var. Onun da temsilcisi Demirtaş. Bunlar dün yiyecek bulamazken şimdi hepsi lüks içindeler. Bunu kaybetmemeleri gerekiyor. O yüzden bize saldırıyorlar" dedi.

Siyasi konumlarını kaybetmemek adına HDP'ye yönelik saldırılara tepki gösteren Demirtaş, Kobanê eylemleri sürecinde yaşanan olayların HDP'ye yıkılmaya çalışıldığını ifade etti.

Demirtaş, "Olayları bizim üzerimize yıkmaya çalıştılar. Allah billah aşkına CNN Türk’ü açın bakın; tartışanlar, telefonlara gelen mesajlarla anında konu değiştiriyorlar ve tartışma yürütüyorlar. Hiç utanmıyorlar. Bunlar, araştırmaya dayanarak haber ve yazı yazmış gazeteciler değil ki. Bunlar, gazeteci kılıklı tetikçilerdir. Burada rehin tutulmamızda hepsinin sorumluluğu var" şeklinde konuştu.

Selahattin Demirtaş, Erdoğan'ın HDP'nin 7 Haziran seçimlerine parti olarak katılma kararına yönelik müdahalesini hatırlatarak, "HDP’nin 7 Haziran seçimlerine parti olarak girme kararının Erdoğan’ı ve iktidarı rahatsız ettiğini söyledi.

Demirtaş, Erdoğan’ın aracılarla "yahu ne gerek var parti olarak giriyorsunuz" mesajı ilettiğini aktardı.

"Ondan sonra tekrar benim 'katil' olduğumu, 'HDP’nin çağrı yaptığını' hatırlattılar. O zaman böyle dandik dunduk köşe yazarları eliyle değil, doğrudan bu kampanyayı Erdoğan yürüttü" diyen Demirtaş, Erdoğan'ın seçimlere bir hafta kala kendisini aradığını söyledi.

Demirtaş şöyle devam etti: “Bu adam Müslüman, namaz kılıyor, ama yalan söylüyor. Günde kırk tane yalan söylüyor. Ona göre Yani Börü 3’üncü kattan, 4’üncü kattan, 5’inci kattan atılmış. Olaylarda 30 kişi, 40 kişi, 50 kişi hayatını kaybetmiş. Bu insanlar umurunda değil, kimse de sorgulamıyor. 5 Haziran’da IŞİD katilleri tarafından mitingimiz de bomba patlattılar. O arada Erdoğan telefonla aradı, telefonuna çıkmadım. En çok ona koyan da budur. Söylemiş duydum ‘o kendini kim sanıyor da telefonlarıma cevap vermiyor’ demiş. 22 defa Davutoğlu aradı. Cevap vermek istemedim çünkü gözümün önünde insanlar hayatını kaybetti. Beni aramasınlar çıkıp halktan özür dilesinler dedim.”

Demirtaş, "Recep Tayip Erdoğan sen bizi suçsuz sebepsiz yere rehin aldın, gerçek katillerin peşine düşmedin. Bu dünyada, öbür dünyada iki elimiz yakandadır. Yalancısın, iftiracısın, kumpascısın. Cumhurbaşkanı değil, dünyanın başkanı da olsan bu gerçeği değiştiremeyeceksin. Öfken dinmiyor, için soğumuyor, çünkü senin karşında boyun eğmedik, ah vah etmedik. Karşısında ağlasaydık, biat etseydik bizi 3 ayda serbest bırakırdı. Ama ruhumuz özgür, sığmıyor dört duvar arasına. O yüzden Erdoğan’ın içi soğumuyor" diyerek savunmasını noktaladı.

Duruşma yarın devam edecek.