DFG: Gerçeği yazmaktan vazgeçmeyeceğiz

DFG, Mezopotamya Ajansı ve JINNEWS muhabirlerine verilen hapis cezalarına tepki gösterdi. Kürt gazetecilerin 30 yılı aşkın süredir gerçeği yazmaktan vazgeçmediklerini belirten DFG, gazeteciliği susturma girişimlerine karşı duracaklarını vurguladı.

Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG), Kürt gazetecilere verilen cezalara tepki gösterdi. Ankara merkezli soruşturma kapsamında 29 Ekim 2022'de tutuklanan Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirlerine ceza verilmesi üzerine yapılan yazılı açıklamada, Kürt gazetecilerin gerçeği yazmaktan vazgeçmeyecekleri vurgulandı.

Açıklamada, Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Diren Yurtsever, Berivan Altan, Selman Güzelyüz, Hakan Yalçın, Emrullah Acar, Zemo Ağgöz Deniz Nazlım ve Öznur Değer'e 6 yıl 3'er ay hapis cezası verildiği, diğer gazetecilerin ise beraat ettiği belirtildi. DFG, bu kararın gazetecileri susturma amacı taşıdığını ifade ederek, gazeteciliğin yargılanamayacağını ve gerçekleri her koşulda yazmaya devam edeceklerini belirtti.

DFG'nin açıklamasında, Kürt gazetecilerin 30 yılı aşkın süredir bombalamalara, katliamlara ve tutuklamalara karşı gerçeği yazmaktan vazgeçmedikleri ve bu kararla da geri adım atmayacakları vurgulandı. Tüm gazeteci ve meslek örgütlerine, gazeteciliği kriminalize eden bu yargı kararlarına karşı duruş sergileme çağrısı yapıldı.