DGH ve DGKH’den ses bombalı eylem

Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGKH) Koordinasyonları, 24 Nisan günü Amed’de ses bombalı bir eylem ve yazılama yaptıklarını açıkladı.

DGH) ve DGKH Koordinasyonları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride karşı İntikam Birimleri tarafından Amed’de yazılama ve ses bombası ile eylem gerçekleştirildiğini bildirdi.

İki eylemin detayları şöyle açıklandı:

*24 Nisan 20:30 sıralarında siyasi kadın tutsakların bulunduğu Amed E Tipi Kapalı Cezaevine yönelik Şehit Zülküf Gezen İntikam Birimlerimiz tarafından ses bombalı eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleştirilen eylemde büyük bir gürültü çıkmış. Eylem sonrası alan işgalci Türk polisler tarafından ablukaya alınıp yurttaşlara GBT sorgulaması yapılmıştır.

*25 Nisan tarihinde Bağlar ilçesinin Körhat, Fatih ve Kayapınar ilçesinin Diclekent mahallelerinde Şehit Ayten Beçet İntikam Birimlerimiz tarafından duvar yazılama eylemleri gerçekleştirilmiştir.”

DGH ve DGKH, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit kırılana dek eylemlerinin süreceğini belirterek, şunları belirtti: “Mücadelemiz artık sonuç aşamasına gelmiştir. Buradan tüm gençlere çağrımız; bu mücadelenin zaferle sonuçlanması için daha fedai bir tarz ve daha örgütlü bir şekilde hareket etmeleri, Önder Apo’yu ve Kürdistan’ı özgürleştirme hamlesine daha aktif bir şekilde katılmalarıdır.”