Dindar: İmralı cezaevi kapatılsın

DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar, hükümeti tecridi kaldırmaya, Adalet Nöbeti tutan annelerin sesini duymaya çağırarak, İmralı’nın kapatılmasını istedi.

İktidarın, kanunlara uymasının bile tecridi sonlandıracağını belirten DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar, “Tecrit kırılmadığı sürece daha kötü durumlara düşülecek” dedi.


ANF’ye konuşan Dindar, “Kurdistan’da insanlar katlediliyor, askerler hayatını kaybediyor ve durmadan cenazeler geliyor. Bunun durması gerekiyor. Bundan ötürü Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması lazım. Herkes biliyor ki barışın anahtarı İmralı’dadır” dedi. Artık ne hikmetse bunun yerine tecridin daha da ağırlaştırıldığını ve olum bir adım atılmadığını kaydeden Dindar, “Bu tecridi kırmak için Adalet Nöbeti başladı. Çocukları yıllardır cezaevinde olan kıymetli annelerimizin sesine kulak vermek lazım. Görüyoruz ki; hükümet sessiz ve bunu görmezden geliyor. Neden barışı istemiyorlar, neden bu tecridin kırılmasına engel oluyorlar, cezaevlerinin kapılarını neden açmıyorlar? Ekonomik, siyasal ve toplumsal olarak gelinen nokta ortada” şeklinde konuştu. 

GÖRÜŞMELER BAŞLASIN

Annelerin yanında olduklarını kaydeden Dindar, şöyle devam etti: “Bizler bin yıllardır bu topraklarda yaşıyoruz. Kimliğimizi, benliğimizi kabul etmiyorlar. Eşitçe yaşamak istiyoruz. Tecrit kırılırsa savaşın önüne geçilebilir. Sayın Öcalan ile görüşmeler başlasın, huzur gelsin diyoruz. Bakın ekonomik duruma, insanlar nasıl geçinecek? 40 yılda 600 milyar dolar savaşa aktarıldı. Cezaevlerine bedenini ölüme yatıran tutsaklar barış olsun istiyor. Bütün siyasi partiler böyle düşünmeli. Türkiye kendi kanunlarını uygulamalı ve tecridi kaldırmalı. Aile ile görüşmeleri hangi hukuka göre engelliyorsunuz? Tecrit kırılmadığı sürece daha kötü durumlara düşülecek. AKP’ye oy veren seçmen de bu kirli ve iki yüzlü siyaseti görmeli. Barışın, Sayın Abdullah Öcalan ile olacağını biliyoruz ve bu yüzden İmralı kapatılsın. Sayın Öcalan görüşlerini, fikirlerini özgürce anlatsın.”