DKP/BÖG, Orhan Yılmazkaya ve Dörtleri andı

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri, şehit düşen devrimciler Orhan Yılmazkaya, İdil Güler, Cömert Nazif Efe, Zahide Rosa Suk ve Cihan Efe'yi andı, halkları birleşik devrimci mücadeleye çağırdı.

Yazılı açıklama yapan Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG), "27 Nisan 2009’da Bostancı’da Orhan Yılmazkaya’nın direnişi ile 27 Nisan 2017’de Dar Azza’da İdil Güler, Cömert Nazif Efe, Zahide Rosa Suk ve Cihan Efe’nin devrimci feda ruhu ile sergiledikleri direniş bugün birleşik devrim mevzilerinde partimizce örgütlenmeye devam ediyor" dedi.

'ESKİSİ GİBİ YÖNETEMİYORLAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Bilinmektedir ki mücadelemiz ve örgütümüz faşizmin ağır saldırıları altındadır. Hem ekonomik kriz hem siyasi tehditler bütün toplumu zorluyor. Yoksullar bir lokma ekmeğe, devrimci sol bu yoksulluğa son verecek bir atılıma ihtiyaç duyuyor.

Önemli bir seçim sürecini yaşadık. Yönetenlerin eskisi gibi yönetemediği, yönetilenlerin de eskisi gibi yönetilmek istemediği bir sonuç çıktı. AKP-MHP iktidar blokunun kısmen geriletildiği bir durum söz konusudur. Eşit olmayan ve iktidarın faşist baskıları altında yaşanan seçimlerde sağlanan bu gelişme bugün muhalefetin temsilcisi olarak pazarlanan ancak aslında bugüne kadar iktidarın koruyucusu olan CHP ve türevlerinden daha çok Türkiye ve Kürdistan işçi ve emekçilerine, devrimci ve sosyalist partilerine aittir.

'TÜRKİYE İTTİFAKI'NDA FAŞİZM BULUŞUR'

Türkiye İttifakı olarak karşımıza çıkartılacak olan buluşmanın siyasal anlamı bütün sermaye partilerinin, sömürücü ve sömürgeci devlet zorunun işçiye, Kürde, Aleviye, kadına saldırıda buluşmasıdır.

Bu ittifak faşizmin buluşmasıdır. Panzehiri birleşik devrim mücadelesidir.

DKP/BÖG, birleşik devrimci mücadelenin örgütlenmesine Orhan Yılmazkaya’nın ve Dörtler’in ortaya koydukları devrimci kararlılık ve inatla yaklaşıyor. Tüm devrimci hazırlıklarını bu doğrultuda örgütlüyor. Ve Türkiye devrimci güçlerini de faşizmi yıkma kavgasında en öne çıkmaya, ileri atılmaya çağırıyor."