DKP/BÖG, Çağlar Demiröz'ü andı

DKP/BÖG, Boran Özgür'ü (Çağlar Demiröz) anarak, "Boran yoldaşımız Türk devleti ve DAİŞ çetelerine karşı savaştı. Enternasyonalizmi silahıyla bayraklaştırdı" dedi.

Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri (DKP/BÖG) Merkez Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Partimiz üyesi Boran Özgür (Çağlar Demiröz) yoldaş, 12 Temmuz 2022 günü kanser tedavisi gördüğü Atina’da ölümsüzleşti. Partimiz bir savaşçısını, Türkiye işçi sınıfı bir neferini, ezilen Kürt halkı bir dostunu yitirdi. 35 yıllık yaşamının 20 yılı parti içerisinde geçen Boran yoldaşın tarihi, deyim yerindeyse partinin tarihiyle özdeşleşmiş, partinin bugünlere gelen her gelişim ve değişim çizgisini görmüş, onunla büyümüş bir yoldaşımızdı" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Henüz liseye başlamadan eline aldığı liselilerin devrimci bayrağını yıllarca İzmir sokaklarında ve meydanlarında taşımış, devam eden yıllarını dönemin Genç Kurtuluşçular Birliği (GKB) üyesi olarak devrimci gençlik mücadelesinde sürdürmüştü. Boran yoldaş, Ulaş Bayraktaroğlu’nun öncülüğünde yürütülen devrimci siyaset çizgisinde çeşitli yasal partilerde yöneticilik yapmış bir yoldaşımız olarak İzmir’de ve İstanbul’da parti görevlerini omuzlamakta yorulmaz enerjisi ile onunla çalışmış, herkesin yoldaşlığında derin izler bırakmıştı.

'ENTERNASYONALİZMİ SİLAHIYLA GÖSTERDİ'

Haziran Halk Ayaklanması’nda Taksim savunmasında ilk günden son  güne kadar direnişin her kademesinde alınteri olan yoldaşımız 11 Haziran Taksim Direnişi’nde Ulaş Bayraktaroğlu, Göze Altunöz, Aziz Güler ve sayısız yoldaşla polis operasyonuyla gözaltına alınmış, işkenceye ve polis terörüne karşı devrimci iradeyi sürdürenlerden biri olmuştur. İzmir’de yapılan polis operasyonuyla kısa bir tutsaklık yaşayan Boran yoldaş, partimizin 'Kasım Atılımı'nda ve onun hazırlık süreçlerinde yer almış öncü yoldaşlarımız arasındaydı. Türkiye işçi sınıfının kurtuluşu için inşa edilmeye çalışılan devrimci savaş örgütünün planlamaları içerisinde İzmir’den Rojava’ya geçen Boran yoldaş burada komünar  savaşçısı (BÖG üyesi) olarak IŞİD çetelerine ve Türk egemenlerinin işgal harekâtlarına karşı çeşitli cephelerde savaşmış, bu savaşta birçok yoldaşını ölümsüzlüğe uğurlamıştır. Türk ulusuna ait enternasyonal bir devrimci olarak Kürt halkına yapılan zulme ve sömürgeciliğe karşı enternasyonalizmi masabaşı sözlerle değil silahıyla bayraklaştırmıştır. Rojava’da Minbic, Tışrin, Şeddade ve Efrîn olmak üzere birçok hamlede ayrı dilleri konuşan, farklı renkleri olan sınıf kardeşleriyle birlikte savaşmış, parti silahımızı onuruyla taşımıştır.

Partimizde boy veren tasfiyeciliği, devrimci görevler yürütmek üzere gittiği Avrupa’da karşılamış önder Ulaş Bayraktaroğlu çizgisinde daha çok kenetlenerek partimizin gelişiminde 24 saat devrimcilik esası ile Türkiye devriminin ihtiyaçları için politik – pratik çalışmaların parçası olmuştur. Boran yoldaşın son anına kadar devrim mücadelesindeki bağlılığı ve kararlılığı 1,5  yıl önce yakalandığı kanserle mücadelesine de yansımış, bu amansız kavgada bir an olsun geri durmamıştır. Ancak tüm uğraşlara rağmen 12 Temmuz günü yoldaşlarının omuzbaşında ölümsüzleşmiştir.

16 temmuz günü yoldaşlarının ve dostlarının omuzlarında taşınarak geçtiği Gazi’nin sokaklarından sonra Rasih’le, Mehmet Ali’yle kucaklaşmış, partimizin fırtınalar karşısında köklerimizi güçlendirecek tohumlarından olmuştur.

Sen rahat uyu yoldaş! Tüm baharlarda filizlenen çiçekler sizin kokunuzu verecek, tüm zafer geçitlerimizde sizin resimleriniz süsleyecek şehirleri, yeni doğan çocuklara adlarınız onur olarak verilecek.