Dört kentte 'Özgürlüğe Ses Ver" eylemleri

Birçok kentte cezaevleri önünde gerçekleştirilen "Özgürlüğe Ses Ver" eylemlerinde İmralı tecridinin kaldırılması çağrısı yapıldı. Eylemlerde, cezaevlerindeki baskı ve hukuksuz uygulamalara son verilmesi talep edildi.

Amed, Êlih, Adana ve İzmir’de yapılan açıklamalar ve oturma eylemleri ile İmralı tecridinin kaldırılması ve cezaevlerindeki baskıların sona ermesi çağrısında bulunuldu. Eylemlerde, "Bijî berxwedana zindanan", "Hak hukuk adalet" ve "Tecride hayır, tutsaklara özgürlük” sloganları atıldı. 

AMED

Amed’de tutsak yakınları, Diyarbakır Cezaevi Kampüsü önünde eylem yaptı. DEM Parti Amed Milletvekilleri Ceylan Akça ve Serhat Eren'in de katıldığı eylemde, "Tecrit insanlık suçudur" yazılı önlükler giyildi ve çeşitli sloganlar atıldı. Serhat Eren, İmralı'daki tecridin asıl suç olduğunu vurguladı.

ÊLIH

Êlih’te tutsak yakınları, Beşiri ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis, Batman Valiliği’nin “yasak” kararı gerekçesiyle eylemi engelledi. Tutsak yakını Sultan Azboy, çocuklarından haber alamadıklarını belirterek, mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti. Kitle, "Bijî berxwedana zindanan" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla eylemlerini sonlandırdı.

ADANA

Adana'da tutsak yakınları, Kürkçüler Cezaevi Kampüsü önünde "Özgürlüğe Ses Ver" eylemi düzenledi. Eyleme, çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Polis, cezaevine giden yolları trafiğe kapatarak eylemi engellemeye çalıştı. Ancak kitle, "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için özgürlüğe ses ver" pankartı açarak sloganlar attı. DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, İmralı tecridinin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, cezaevlerindeki baskı ve anti-demokratik uygulamalara son verilmesini istedi.

İZMİR

İzmir'de tutsak yakınları, Kırıklar Cezaevi önünde bir araya geldi. "Adalet için tecridi kıralım, toplumsal barış için özgürlüğe ses ver” pankartı açılarak çeşitli sloganlar atıldı. Eylemde konuşan tutsak annesi Fatma Sürme, siyasi tutsaklar üzerindeki ağır tecridin kabul edilemez olduğunu belirtti. DEM Parti Karabağlar İlçe Yöneticisi Cahit Günay, cezaevlerindeki baskı ve şiddetin sonlandırılmasını talep etti.