Duisburg’da işgalci Türk devleti protesto edildi

Almanya’nın Duisburg şehrinde bir araya gelen Kurdistanlılar ve dostları işgalci Türk devletinin Rojava, Şengal, Başurê Kurdistan ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını protesto etti.

YJK-E ve FED-MED’in çağrısıyla bir araya gelen Kurdistanlılar, Duisburg Merkez Tren Garı önünde bir miting gerçekleştirdi.

Saat 14’teki miting Kurdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. FED-MED adına Ahmed Kobanê, PYD NRW adına Ahmed Abdullah’ın konuşmalarının ardından kitle şehir merkezinde bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Eylemd eyapılan açıklamada "Bu vahşet karşısında tüm dünyanın sessiz kalınması kabul edilemez. Türk devleti Kürtleri her yerde katliamdan geçirmektedir. Rojava halkı her gün bombalanarak katledilmekte, tüm yaşam kaynakları hava saldırıları ile imha edilmektedir. Bu vahşete bir evvel son verilmesi için ilerici insanlığın harekete geçmesi gerekiyor" denildi.

Eylemciler, Türkiye’nin başta Almanya olmak üzere birçok NATO ülkesinden aldığı silahlarla Rojava’ya saldırdığını belirterek Alman devletine Türkiye ile olan ilişkilerini sonlandırması ve yapılan saldırılara sessiz kalmaması çağrısında bulunuldu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve zindandaki açlık grevlerine dikkat çekilen eylem “Bijî Serok Apo”, "Biji Berxwedana Rojava",“Diktatör,  Katil Erdoğan” ve “Almanya teröristleri finanse ediyor” sloganlarıyla son buldu.