Duruşmada savunma yapmadı, İmralı tecridine dikkat çekti

Açlık grevindeki tutsak Hasan Kılıç, hakkında açılan davanın duruşmasında savunma yapmadı, tecride dikkat çekti. Patnos ve Wan'daki tutsaklar da baskıların arttığını açıkladı.

Qoser (Kızıltepe) ilçesinde 2016 yılında meydana gelen bir patlama nedeniyle İsa Nas, Mehmet Tokay ve Hasan Kılıç hakkında "örgüt üyeliği" iddiasıyla açılan davanın 7'nci duruşması Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Mehmet Tokay, Amed'den, Hasan Kılıç ise Ereğli Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı. Duruşmada avukatlar Azad Yıldırım ve Erdal Kuzu da bulunurken, savcı, 3 kişi hakkında hapis cezası istedi.

Savunmaları istenen tutsaklardan Hasan Kılıç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı başlatılan açlık grevlerine dikkat çekerek, "Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesini, ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesini talep ediyorum. Önder Öcalan üzerindeki tecride karşı açlık grevi eylemine başladık. Tecridi kınıyor ve kaldırılmasını talep ediyorum. Kendimi bu anlamda savunmayacağım, savunma yapmayacağım" dedi.

Duruşma 14 Mart’a ertelendi.

VİTAMİNLER VERİLMİYOR, BASKI YAPILIYOR

Patnos L Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsaklar, avukatlarıyla yaptığı görüşmelerde ikinci grubun 15 Aralık’ta eylemi devralacağını aktardı. Sağlık durumlarının iyi olduğunu belirten tutsaklar, talep ettikleri B1 vitaminin karşılanmadığını ve haklarında disiplin soruşturması başlatıldığını aktardı.

Van F Tipi Kapalı Cezaevi’nde ikinci grupta yer alan tutsaklar da 2 tutsağın odasının değiştirildiğini ifade etti. B1 vitamininin verilmediğini aktaran tutsaklar, tansiyon ve sağlık kontrollerinin yapılmadığını kaydetti. Tutsaklar, söz konusu duruma karşı tüm tutsakların bir gün boyunca yemek almama eylemi yaparak protesto ettiğini kaydetti.