GÖRÜNTÜLÜ

Emekçiler polis saldırısına direnişle cevap verdi

Taksim'e yürümek için Saraçhane'de bir araya gelen emekçiler, polis saldırısına direnişle cevap verdi. Polis çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

1 MAYIS KUTLAMASI

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde on binlerce işçi ve emekçi sabahın erken saatlerinde İstanbul Saraçhane'de bir araya geldi.


Emekçiler polislerce ablukaya alınan Saraçhane surlarından Taksim Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Ancak halka polis plastik mermi ve tazyikli su ile saldırdı. Saldırıda baygınlık geçirenler oldu. Baygınlık geçirenlere ilk müdahaleyi yine eylemciler yaptı.

Taksim’e yürümekte kararlı olan halk, polisin gazlı ve tazyikli su saldırısı sonrası tarihi surlar önünde tekrar bir araya geldi. Ellerinde bayrak ve flamalarla polise karşı direnenler, sık sık alkış ve zılgıtlarla polis saldırısını protesto etti.  

Ellerindeki bayraklarla polise karşılık veren emekçiler, “Her yer direniş her yer Taksim”,  sloganları attı. Polisin gazlı saldırısından gazeteciler de etkilendi.
En az 6 kere polisin biber gazlı ve tazyikli sulu saldırısına rağmen emekçiler “Yaşasın 1 Mayıs”, “ Direne direne kazanacağız”, “Bijî yek gulan”,  sloganlarını attı. Polisin ablukaya aldığı surların önünde ise pankart ve dövizleri ile bekleyen binlerce kişi, polis barikatlarını zorladı.

DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'den oluşan 1 Mayıs Tertip Komitesi, Saraçhane'deki 1 Mayıs eylemini sonlandırdığını duyurmasının ardından halk buradaki bekleyişini uzun süre sürdürdü. Halk daha sonra alandan ayrıldı.
Halkın alandan çıktığı an çok sayıda kişi polislerce gözaltına alındı.