Emine Şenyaşar’ı tutsak yakınları ziyaret etti

Adalet Nöbeti’ni 109’uncu gününde sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden tutsak yakınları, “Sonuna kadar Emine annenin yanındayız” mesajı verdi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Eşi ve iki oğlu Pirsûs’ta 2018 yılında katledilen Emine Şenyaşar’ın Türk Adalet Bakanlığı önündeki Adalet Nöbeti 109’uncu gününde sürüyor. 

Emine Şenyaşar Adalet Nöbeti’ni, katliamdan yaralı kurtulan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte sürdürdüi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgülüğünün sağlanması talebiyle “Adaleti sağla, hukuku uygula” kapsamında tutsak yakınları öncülüğünde başlatılan eylem için gelen ve Türk Adalet Bakanı’nın özel kalemi ile görüşen tutsak yakınları ve DEM Parti milletvekilleri Burcugül Çubuk ile Serhat Eren’in olduğu heyet, görüşme sonrası Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

EMİNE ŞENYAŞAR’IN 6 YILLIK MÜCADELESİ SELAMLANDI

“Bijî berxwedana dayîka Emine” sloganlarının ardından konuşan tutsak yakını Hanife Gümüş, Emine Şenyaşar’ın bu eylemi 6 yıldır sürdürdüğünü hatırlatarak “Biraz vicdanları varsa tutuklu olan oğlunu bıraksınlar. Bu anne karda kışta burada duruyor. Nasıl dayanabiliyorsunuz? Bu zulüm çok zordur. Yeter artık bu zulüm” diyerek Emine Şenyaşar’ın mücadelesini kutladı.  

‘BURADA ADALET YOK’

Emine Şenyaşar ise, “Adalet yok. Buraya geliyoruz Adalet Bakanlığı’nın her iki kapısını da kilitliyorlar. Ben bir şey istemiyorum; oğlumu bıraksınlar ben de evime gideyim. Ailemi katledenler dışarıda gezerken oğlum tek kişilik hücrede tutuluyor. Yakın olmasını istiyorduk, şimdi de daha uzağa Amed’e gönderdiler oğlumu. Hiçbirinin içinde merhamet yok” diye tepki göstererek yaşadıklarını tutsak yakınlarına anlattı. 

‘SONUNA KADAR YANINDAYIZ’

Bir diğer tutsak yakını Fehime Poyraz, Emine Şenyaşar’ın yıllardır çektiklerine tepki göstererek, “Oğullarını, eşini katlettiler, şimdi bir oğlu da içeride. Adalet, kanun bu mudur? En azından onu serbest bırakın. Sonuna kadar Emine annenin yanındayız, onun acısını biz de paylaşıyoruz” dedi. 

Tutsak yakını Medine Kaymaz da Emine Şenyaşar’ın direnişini saygıyla selamladığını belirterek, “Bu sandalyenin üzerinde, yerlerde eylemini sürdürüyor. Bizim yüreğimiz yanıyor. Hem ailesi katledildi hem oğlu hapiste. Bu doğru değildir, Adaletin yerini bulması lazım. Emine annenin mücadelesini kutluyorum” diye konuştu. 

Heyetin ziyaretinin ardından eylemine devam eden Emine Şenyaşar sonrasında Meclis’e geçti.