Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden Özel: Haklı davanı savunmaya devam edeceğim

Emine Şenyaşar’ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Emine Şenyaşar’ın talebini kimin bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye ve haklı davasını savunmaya devam edeceğini söyledi.

EMİNE ŞENYAŞAR

Emine Şenyaşar’ın Riha’dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti’ni 123’üncü gününde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve beraberindeki heyet ziyaret etti.  Katliamı anlatan Emine Şenyaşar, Özel’e, “Burada bize zulüm uyguluyorlar. Biz ne yaptık ki Erdoğan bize bu zulmü uyguluyor? Oğlum öğretmendi” dedi.

Emine Şenyaşar'ın oğlu Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ise, “Bu anneyi anlamak için Kürtçe bilmeye gerek yok. 6 yıldır elinde bu beyaz mendil ve adalet yazılı pankartla hükümetten adalet istiyor. İki evladı devlet hastanesinde katlediliyor. Eşini hastanede annenin gözü önünde katlediyorlar. Bu katliamı yapanların çoğu dışarıda geziyor. Dava 4 buçuk yıl gizli kalıyor ve deliller karartılıyor. 'Oğlum bırakılsın ben de evime gideyim' diyor. Adalet Bakanlığının kapısı 123 gündür herkese kapatmış durumda” diye konuştu.

ÖZEL: ADALETİN GÖZÜNÜ KÖR ETTİLER

Özel ise, “Gerçekten konuştuğu dili Kürtçeyi bilmiyorum ama hiç tercüme etmeseniz de ne demek istediğini çok iyi anlıyorum. İki şeyin rengi yoktur; biri emekçilerinin alın terinin rengi, diğeri annelerin gözyaşları. Kendi annemin gözünden akmış gibi hissediyorum bu yaşları" dedi. 

Özel, olayda yaşananları hatırlatarak, "Herkesin gözünün önünde olan bu katliama devlet gözünü yumamazdı ama maalesef devletin gözünü yumdular. Devletin gözünü kapattılar, adaletin gözünü kör ettiler" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN'A BİZZAT SÖYLEYECEĞİM' 

Annenin mücadelesinin yanında olduğunu vurgulayan Özel, "Onun bu mücadelesi yorgun, üzgün, perişan bir annenin ne kadar güçlü ve etkili olabileceğini gösteriyor. Karşısındakiler istedikleri kadar hukuksuzluğa sığınsınlar ama bir yandan annenin yaşadıkları mutlaka ve mutlaka toplum vicdanına kazınıyor. Hem oğlu ile ilgili talebini hem de burada kendisinin durumuna tanıklığımı kim bilmesi gerekiyorsa onlara bildirmeye ve haklı davasını savunmaya devam edeceğim. Haftaya Erdoğan ile görüşeceğim. Ona annenin ağzından bizzat söyleyeceğim" ifadelerini kullandı.