Emine Şenyaşar'ın Adalet Nöbeti 119’uncu gününde

Emine Şenyaşar Adalet Höbeti'ni 119’uncu gününde sürdürdü. TMMOB üyeleri, Şenyaşar ailesinin mücadelesinin bütün halk için umut olduğunu söyledi.

ŞENYAŞARLAR ADALET NÖBETİ

Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Riha’dan Ankara’ya taşıdığı Adalet Nöbeti eylemi 119’uncu gününde devam etti.

Adalet Bakanlığı önüne gelen ve içeri alınmayan Emine Şenyaşar ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar’a  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Wan, Amed, Merdîn, Riha ile Êlih İl Koordinasyon Kurulu üyeleri destek ziyaretinde bulundu. 

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Amed Şube Eşbaşkanı Ufuk Bulut, “6 yıl bitmek üzere. Oğlunun davası hala devam ediyor ama henüz bir sonuç ortaya çıkmadı. Adaleti yerine getirecek bir sonuç çıkmalıdır. Bu annemizin yüreğinde telafi edilmez ama vicdanlarımızda telafi edilsin” diye konuştu.

TMMOB Amed İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Mahsun Çiya Korkmaz ise “100 yıldır Kurdistan’da faili meçhul cinayetler yaşanıyor. Onların şahsında diyoruz ki; bu faili meçhul cinayetler ortaya çıksın. Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir” dedi.

TMMOB Mimarlar Odası Amed eski yöneticisi Şerefhan Aydın şunları belirtti: “Emine anne; eşsiz bir dava, tavır ve mücadele yürütüyor. Bütün halkımız için bir umut oldu. Onun bu tavrının karşısında saygıyla eğiliyoruz. Yakın zamanda Emine annenin taleplerinin yerine getirilmesini umut ediyoruz.” 

Eyleminin ardından Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar Meclis'e geçti.