Erdoğan’ın paralı askerleri hayali işçiler: İşte provokatörlerin yolsuzlukları

Amed Büyükşehir Belediyesi önünde provokasyonda bulunan AKP adayı Ayşegül Biçer'in, eşi ile birlikte çalışanı olmadığı Rezan Belediyesi'nden maaş aldığı ortaya çıktı.

Son günlerde, Amed Büyükşehir Belediyesi kayyım döneminde maaş alarak işe gelmeyen bir grup, belediye önünde provokasyon girişiminde bulunuyor. İktidar yanlısı medya desteğiyle toplanan grup, ırkçı-faşist parti MHP işaretleri yaparak belediye yönetimine küfürler ediyor. Polis müdahalesi olmadan süren bu eylemlerde, gruptaki kişilere dair yeni detaylar gün yüzüne çıkıyor.

AYŞEGÜL BİÇER VE AİLESİNE DÜZENLİ ÖDEMELER

Ayşegül Biçer, belediye eşbaşkanlarına küfürler savuran ve kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim. Ayşegül Biçer, Türk polisinin yönlendirmesiyle bir süre Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Örgütü binası önünde “nöbet” tutmuştu. Gasp ardından kayyum atanması ile birlikte Ayşegül Biçer’in oğlu Mustafa Biçer, büyükşehir belediyesinde işe alındı.

 Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Ayşegül Biçer’in, Rezan (Bağlar) Belediyesi’nden de uzun süre maaş aldığı ortaya çıktı. 31 Mart 2014 yerel seçimlerinde HDP tarafından kazanılan Rezan Belediyesi’ne, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) KHK’li olduğu gerekçesiyle HDP’li eşbaşkana mazbata vermeyerek, AKP’li Hüseyin Beyoğlu’yu atamıştı. Beyoğlu döneminde birçok yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddia ediliyor. Halen yolsuzluk davası devam eden Beyoğlu’nun, Biçer’e 2021 ile 2023 yılları arasında toplam 70 bin TL aktardığı öğrenildi. Ayrıca, Biçer’in eşi Rauf Biçer de Rezan Belediyesi’nden nakdi yardım aldı.

AKP-MHP'NİN PARALI EMİR ERLERİ

Ayşegül Biçer, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde AKP'den Amed milletvekili adayı oldu. Provokasyon grubunda dikkat çeken başka bir isim ise, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yakından tanıdığı Mustafa Piyale. AKP İl Gençlik Kolları eski Başkan Yardımcısı olan Piyale, kayyım döneminde işe alınmıştı. Kardeşi Berat Piyale de aynı dönemde belediyede işe başladı. Ancak DEM Partili yönetim, “Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi” kapsamında Mustafa Piyale’yi işten çıkardı, kardeşi ise halen çalışmaya devam ediyor.

DİĞER PROVOKATÖRLER

Grup içinde yer alan diğer isimler arasında kayyım döneminde işe alınan ve HDP binası önünde bekletilen Gülbahar Aşiri ve Meliha Zengin de bulunuyor. Gülbahar Aşiri, bankamatik işçisi olarak bilinirken, Meliha Zengin ise daha önce AKP Kadın Kolları'nda çalışmış ve kayyım sonrası belediyede işe alınmıştı.