Eşbaşkanı Mümin Erol: Erdoğan fotoğrafı için yasal bir zorunluluk yok

DEM Parti yönetimindeki Bedlîs’in Tetwan (Tatvan) Belediyesi Eşbaşkanı Mümin Erol, Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını makam odasından indirdiği gerekçesiyle "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla ifade verdi.

Eşbaşkan Mümin Erol, "cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla bugün Tatvan Adliyesi'nde ifade verdi. Erol’a, Tetwan Belediye Eşbaşkanı Belkiza Beştaş Epözdemir’in yanı sıra çok sayıda partili eşlik etti. 

Erol, CHP ve MHP'li belediyelerde de benzer uygulamaların yapıldığını belirterek, "Kendi partimizin genel başkanının fotoğrafını da odada bulundurmadık. Fotoğrafın indirilmesi sırasında hiçbir hakaret içerikli bir söz sarf etmedim. Ayrıca hakaret içerikli hiçbir eylem ve davranışta da bulunmadım" dedi. Erol, soruşturmanın hukuka aykırı olduğunu ve yolsuzluk dosyaları ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Erol’un avukatı Muhammed Acar, "Cumhurbaşkanının fotoğrafının makam odasına asılmasının kanuni bir düzenlemesi yoktur. Bu durumun siyasi baskı aracı haline getirilmesi yargının araçsallaştırılmasıdır" dedi. Avukat Diyar Orak ise müvekkili hakkında medyada linç kampanyası başlatıldığını hatırlatarak, takipsizlik kararı verilmesini istedi.

İfade işlemleri sonrası adliye binası önünde açıklama yapan Eşbaşkan Erol, "Yargının hukuk devleti ilkelerine bağlı kalmak zorunda olduğunu" vurguladı. "İtibar suikastı yapanlar; bu akıl sizleri hiçbir yere götürmeyecektir. Hukuk herkese lazım" dedi.

Erdoğan'ın fotoğrafının indirilmesi nedeniyle başlatılan soruşturma, CHP ve MHP'li belediyelerde benzer uygulamalar yapılmasına rağmen onlara yönelik herhangi bir işlem yapılmadığını gösteriyor. Örneğin, Kastamonu, Ortahisar ve Kurşunlu gibi belediyelerde Erdoğan’ın fotoğrafı indirilmiş, ancak belediye başkanları hakkında soruşturma açılmamıştı.