İstanbul'un 39 ilçesinde "ses ver" eylemi

HDP İstanbul İl Örgütü, İstanbul’un 39 ilçesinde açlık grevleri ve 1 Mayıs çalışması yürüttü. Yapılan eylemlerde “Açlık grevlerine ses ver” denilerek duyarlılık çağrısı yapıldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl ve İlçe örgütleri, İstanbul’un 39 ilçesinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 171 gündür açlık grevinde olan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve cezaevlerinde sürdürülen açlık grevlerine dikkat çekmek ve Bakırköy Pazar Alanı’nda saat 12:00’de yapacakları mitinge katılım çağrısı yapmak için çeşitli eylemler yaptı.

Esenler ilçesinde meşaleli yürüyüş yapan HDP’liler “Leyla Güven onurumuzdur”, “Bijî berxwedana zindana” sloganlar attı. Zılgıtlarını bir an olsun eksik etmeyen kitle mahalle aralarında meşalelerle dolaştı. Yürüyüş yapan HDP’lileri çevrede gören halk destek vererek yürüyüşe katıldı. Esenler’de bulunan sokakları dolaşan kitle sloganlarla eylemini sonlandırdı.

Kağıthane ilçesinde de 1 Mayıs için bildiri dağıtan HDP’liler, devam eden açlık grevlerine dikkat çekti. Maltepe’de bulunan pazarı gezen HDP’liler, Pazarın ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyaretlerde 1 Mayıs için “Beyaz tülbendini tak da gel” diyen HDP’liler açlık grevleri içinde duyarlılık çağrısında bulundu. Pazar ve esnaf HDP’lilerin çalışmasına yoğun ilgi gösterdi. Kimi yurttaşlar, açlık grevleri konusunda “Açlık grevcilerinin talebi talebimizdir. Onların yaşamasını ve taleplerinin kabul edilmesini istiyoruz” dedi.

Kadıköy’de üzerinde “Yasa uygulansın diye Leyla Güven ve 7 bin siyasi tutsak açlık grevinde” ve “Tecridin kırılması için açlık grevlerinin sona ermesi senin elinde” yazılı balonlar uçuruldu. Yine aynı içerikte yazıların olduğu bildiriler de apartmanların üzerinden aşağıya atıldı.

İstanbul’un diğer ilçelerinde de açlık grevleri ve 1 Mayıs için çalışma yapan HDP’liler, buralarda yurttaşlar tarafından ilgi ile karşılandı.