ESP: Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız!

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) sabah saatlerinde hedef oldukları “siyasi kırım saldırısını” kınayarak, “Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız” dedi.

ESP Merkez Yürütme Kurulu yaptığı yazılı açıklamada “Sabah saatlerinde partimiz ve SGDF, faşist şeflik rejiminin yeni bir siyasi kırım saldırısının hedefi oldu. Amed ve Bursa merkezli yapılan gözaltı saldırısında Eş Genel Başkan Yardımcımız Beycan Taşkıran, SKM MYK üyemiz Satiye Ok ile SGDF’li gençler ve Eğitim-Sen Bursa Şube Yöneticisi Murat Pınar’ın da aralarında olduğu parti üye ve yöneticilerimiz gözaltına alındı” dedi.

“Faşist saray rejimi her fırsatta partimize saldırarak faşizme karşı yükselttiğimiz özgürlük ve sosyalizm mücadelesini tasfiye etmeye çalışıyor” diyen ESP, şunları ekledi:

“Ancak bu saldırı sadece partimize özgü değildir. Bu gözaltı ve tutuklama saldırıları emekçi sola ve politik özgürlük mücadelesine dönük yıldırma konseptinin bir parçasıdır. Daha birkaç gün önce gençlik örgütlerine sabah baskınları düzenleyen politik islamcı saray diktatörlüğü; faşizme karşı direnen sosyalistlerin, Kürtlerin, kadınların, gençlerin mücadelesini tasfiye etmeye çalışıyor. Ancak bu topraklarda mücadele eden devrimci dinamikleri sindirme, geriletme çabaları nafiledir! Sosyalistler, devrimciler, yurtseverler tüm bu saldırılar karşısında susmadı, susmayacak.

Partimize dönük baskı, gözaltı ve tutuklama saldırıları ilk değildir. Tarihimiz bu saldırıların göğüslenip boşa düşürülmesiyle doludur. Aynı kararlılıkla bugün de bu saldırıyı boşa düşüreceğiz! Bir kez daha tekrarlıyoruz: Bize gücünüz yetmez, biz kazanacağız!

Gözaltına alınan yoldaşlarımızın serbest bırakılması talebini yükseltmek ve devrimci dayanışmayı büyütmek için tüm devrimci demokratik kamuoyunu dayanışmaya çağırıyoruz.”