'Eylemimiz faşizmin karanlığına karşı ışık olacak'

Kürt Halk Önderi Öcalan'a uygulanan tecridin sona ermesi amacıyla açlık grevinde olan tutsak Yusuf Başaran, eylemlerinin faşizmin karanlığına karşı ışık olacağını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi amacıyla başlayan açlık grevi eylemleri devam ediyor. Kocaeli 1 No'lu T Tipi Cezaevi'nde bulunan ve açlık grevi eylemine giren ilk gruplardan olan tutsak Yusuf Başaran, ANF'ye yolladığı mektubunda cezaevlerindeki direnişlere ilişkin bilgiler verdi. Aslen Vanlı olan Başaran 1993 yılında Mersin'de dünyaya geldi. Emekçi bir ailede büyüyen Başaran, çocuk yaşta çalışmaya başlar.

Tutuklanana kadar ailesine ekonomik destek vermek için çalıştığını belirten Başaran mektubunda şunları ifade etti: "Gençlik çalışmalarında yer alan arkadaşlarla tanışınca mücadelede yer almaya başladım. Yasal ve demokratik eylemlerde yer alarak sesimizi duyurmaya çalıştık. Yaptığım çalışmalardan dolayı sistem güçleri tarafından tutuklandım."

'ZİNDANDAKİ ZULMÜ VE BUNA KARŞI DİRENİŞİ TECRÜBE ETTİM'

Tutuklanmasının ardından 17 yıl hapis cezası aldığını kaydeden Başaran, mektubunda devamla şunlara yer verdi: "Kürt kimliğimden ve özgür bir yaşam istediğimden dolayı mahkemelerde yargılandım. Bunun sonucunda 17 buçuk yıl hapis cezası aldım. 2011 yılının Şubat ayından bu yana tutukluyum. Zindanda dünya ve sistem gerçekliğini bir kez daha gördüm. Diğer taraftan zindandaki zulmü ve buna karşı direnişi de tecrübe ettim.

Şuan bir direniş süreci içerisindeyim. Açlık grevine giren ilk gruplar içerisinde yer alıyorum. Tansiyon, karın ve baş ağrısı gibi bazı fiziki rahatsızlıklar yaşanıyor, fakat moral ve coşkumuz yerinde. Bu eylemimiz faşizmin karanlığına karşı ışık olacak. Bu mektubu yazmamdaki amaç da sesimizin kör, sağır ve dilsizlere ulaşmasıdır."