Fribourg’da Bakur belgeseli gösterimi

İsviçre’nin Fribourg kentindeki Kürt Kültür Merkezi’nde gerilla yaşamını konu alan “Bakur” belgeseli izlendi ve tartışmalar yürütüldü.

İsviçre’nin Fribourg kentinde, 10 Ekim’de başlatılan “Önder APO’ya Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi çerçevesinde gerilla yaşamını konu alan Bakur belgeseli izlendi.
Bir araya gelen TCŞ üyesi gençler belgesel gösterimi gerçekleştirmeden önce Paris şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Daha sonra belgeseli izleyen gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için başlatılan hamle çerçevesinde Tevgera Ciwanên Şoreşger 3. Kongresinde aldıkları kararlara göre gerçekleşecek olan eylem ve etkinliklerin tarz ve yöntemlerini değerlendirdi

TCŞ adına konuşma yapan Şiyar Amed yaptığı konuşmada zindanlardaki açlık grevi eylemlerini selamlayarak “Onlar zindanlarda ses olurken biz de Avrupa’nın her yerinde alanlarda olacağız. Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için gençliğin dinamizmi ile sürece cevap olup, İmralı işkence sistemini yıkacağız” dedi.

Amed herkesi Paris Katliamında şehit düşenleri anmak için 23 Aralık günü Zürih’teki yürüyüşe ve 6 Ocak’ta Paris’te geçekleştirilecek olan eyleme davet etti.

Sinevizyon gösterimi “Bîjî Berxwedana Zindana“, “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok APO”
sloganları ile sona erdi.