GÜNDEM 14 KASIM 2017

14 Kasım 2017 Haber Merkezi gündemi

- Dêra Zor’u özgürleştirmek için başlatılan Cizre Fırtınası Operasyonu ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Strasbourg’da Avrupa Konseyi önünde gerçekleştirilen oturma eylemi takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliği için düzenlenen eylemler takip edilecek.

-Kürt Halk Önderi’nin sağlık durumuna ilişkin CPT önündeki oturma eylemi devam ederken, Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 281’inci haftasında Almanya’nın Essen kentinden gelen yeni bir grup üstlendi.

-Türk ordusunun Xeregol tepesine yönelik operasyonunun ilk üç gününde 60 asker öldürüldü. Türk ordusu, tüm savaş araçlarını kullanmasına rağmen tepeyi alamadı.

-Zîlan üç yıllık ömrüne nice hamleler sığdırmış bir komutan. Sadece mevzilerde değil savaşı koordine ederken, dünyaya kadın iradesinin yenilmezliğini anlatıyor.

-Almanya'daki birçok devlet kurumu ve emniyet teşkilatlarının ardından Erdoğan rejiminin yandaşlarının polis akademilerine de sızdığı ortaya çıktı. Berlin Polis Akademisi’nden bir eğitmen Kürtlerin eylemlerinde koyu Erdoğan taraftarlarının görevlendirildiğini itiraf etti.

-Her hamlede olduğu gibi Dêra Zor bölgesinde de her ilerleyişle birlikte cephesinin arkasında da temizlik operasyonları yapılıyor. Böylece onlarca saldırı girişimi önlenip siviller arasına saklanan DAİŞ’liler tespit ediliyor.

-Hakkari Dağ ve Komando Tugayı, kapasite, donanım ve işgal ettiği alan genişletilerek kolorduya dönüştürülüyor.