GÜNDEM 29 EKİM 2019

29 Ekim gündeminden öne çıkan başlıklar

-Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletinin başlattığı işgal saldırıları ile ilgili gelişmeler takip edilecek.

-Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok ülke ve kentinde Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal saldırılarını protesto eylemleri takip edilecek.

-HDP Milletvekili Saliha Aydeniz, Kobanê’de kazandıranın ulusal birlik ruhu olduğunu hatırlatarak, bugün de kazandıracak temel gücün ulusal birlik olacağını söyledi.

-Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Rojava Kürdistan’ına akın eden Başur ve Rojhilatlı gençler direnişin sürdüğü alanlara ulaştı. Gençler, “Bütün gençleri Onur Direnişi’nde yerini almaya davet diyoruz” çağrısında bulundu.

-BM Temsilcisi Pedersen, Suriye yeni anayasa komitesinin resmi olarak 30 Ekim’de başlayacağını duyururken, “Yeni anayasanın temel kriteri, Suriye’nin egemenliği, toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı olacaktır” dedi.

-Son haftalarda başörtüsü tartışmalarının yeniden gündemde olduğu Fransa’da dün bir camiye yönelik gerçekleştirilen saldırının failinin aşırı sağcı Ulusal Birlik partisine üye bir kişi olduğu bildiriliyor.

-Büyük Britanya’da Brexit öncesinde erken seçim yapılması talebi Avam Kamarası’nda reddedilirken, 31 Ocak’tan önce de anlaşmalı ayrılmanın gerçekleşmeme ihtimali var.

-Uzun süre ABD’nin DAİŞ’le Mücadele Özel Temsilcisi olan Brett McGurk, DAİŞ çetelerinin lideri El Bağdadi’nin öldürülmesi konusunda Türkiye’nin ‘açıklaması gereken şeyler olduğuna’ dikkat çekti.